Tinkamos automobilio techninės būklės užtikrinimas metų laikų vingiuose

Maža pažintis su padangų gamintojais

Drąsiai galima teigti, kad padangų gamintojų gausa rinkoje yra tikrai labai didelė. Puikiai suvokiame tai, kad daugelis iš jų gamina visų tipų gaminius. Tai reiškia, kad pagamintos padangos gali būti skirtos tiek žiemai, tiek vasarai arba būti universalios. Įdomu pastebėti tai, kad šioje rinkoje dominuoja net keli gerai žinomi prekių ženklai iš kurių tikimasi pačios aukščiausios kokybės ir geros kainos. Vienas iš jų yra „Michelin“. Tai Prancūzijoje veikianti įmonė. Ekspertų teigimu, labai svarbu tai, jog įmonė be išimties kruopščiai testuoja visus savo gaminius tam, kad galėtų užtikrinti aukščiausią sukibimą tiek su šlapiu, tiek su sausu keliu. Kitas ne ką mažiau žinomas gamintojas -  „Goodyear”. Tai padangų gamintojas, kuris pasižymi novatoriškumu, patikimumu ir gera kaina. Be kita ko, puikiai pažįstamas rinkoje yra ir „Bridgestone“ prekės ženklas.  Gamintojas siūlo aukštos kokybės padangas būtent lengviesiams automobiliams. Galima pastebėti tai, kad gaminiai pasižymi puikiu sukibimu, ilgaamžiškumu, užtikrina komfortabilų ir stabilų važiavimą.

Kokią įtaką metų laikas gali turėti automobilio techninei būklei?

Verta pastebėti tai, kad keičiantis metų laikui, turime atkreipti dėmesį ir į savo kasdien naudojamos transporto priemonės techninius parametrus. Būtina suvokti tai, kad nieko nėra amžino ir laikui bėgant, vieni mašinos elementai turi būti keičiami kitais. Be jokios abejonės, tai galioja ir padangoms. Gerai žinome tai, kad pastarąsias privalu keisti atsižvelgiant į metų laiką. Visa tam yra numatyti tikslūs terminai. Vienas iš jų yra spalio 1 - balandžio 1 d. Šiuo laikotarpiu privalu pasirūpinti, kad ant mašinos ratų būtų montuojamos ziemines padangos. Kita vertus, balandžio 1 - spalio 1 d., jas pakeisti turi vasarines padangos. Žinoma, galima pasirinkti ir universalias, visiems sezonams tinkančias padangas. Jos turi būti pažymėtos užrašais “all seasons” arba “four seasons”. Būtina pastebėti tai, kad universalių padangų kategorijai galima priskirti ir žiemines padangas be dyglių. Jos gali būti eksploatuojamos visus metus. Gerai žinome tai, kad dygliai juose yra būtini dėl tvirtesnio sukibimo, judant itin prastos būklės kelio dangomis tam, kad galėtume tai daryti saugiai. O šiltuoju metų laiku, tai jau nebe tampa taip aktualu ir reikalinga. Verta pastebėti tai, kad padangas svarbu keisti atsižvelgiant į metų laiką. Tačiau, renkantis jas, labai reikšmingais tampa pasirinkimo kriterijai, tokie kaip padangos dydis, protektoriaus gylis, padangoje esantis slėgis ir panašūs parametrai. Verta pastebėti tai, kad šiuo klausimu visuomet naudinga pasikonsultuoti su šios srities specialistais, kurie padės patenkinti visus jūsų keliamus lūkesčius. Be jokios abejonės, svarbiausiu rodikliu čia išlieka automobilio techniniai parametrai. Vadovaujantis jais, išsirinkti tinkamas padangas bus kur kas paprasčiau.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų