Spausdinti šį puslapį

WPC kompozitinės terasinės lentos: kas tai, kokios jų savybės ir teikiami privalumai

Bet kurios terasos įrengimo pagrindas pirmiausia yra tinkamos ir geros grindys. Puiki idėja yra naudoti WPC (Wood Plastic Composite) terasines kompozitines lentas. Tokio tipo plokštės turi daug privalumų, kurie neprilygsta tradiciniams grindų apdailos būdams. Šiame straipsnyje mes jus supazindinsime su patvariomis ir estetiškomis WPC terasinėmis lentomis!

Terasos sutvarkymas

Vienas svarbiausių darbų, kuriuos reikia atlikti statant terasą, yra tinkamas grindų pasirinkimas. Terasos paviršius gali būti pagamintas iš medžio, akmens, trinkelių arba betono, kuris dažniausiai padengiamas šalčiui atsparia keramika. Deja, kiekvienas iš šių paviršių turi trūkumų. Nors mediena atrodo labai patraukliai ir puikiai dera su namą supančia augmenija, ji taip pat nėra labai atspari oro sąlygų poveikiui, mechaniniams pažeidimams, kenkėjams ir mikroorganizmams. Todėl reikia dažnai prižiūrėti. Betoninės ir keraminės plytelės gali įtrūkti, ypač žiemą. Jei keraminė danga yra atspari žemai temperatūrai, plytelės gali atšokti. Akmeninėje terasoje bus šalta ir slidu, o trinkelės neatrodo taip estetiškai, kaip norėtųsi.

Kompozitinės terasinės lentos

Dėl naudojamos gamybos technologijos kompozitinės terasinės lentos pasižymi kitokiomis savybėmis nei standartinės lentos, pagamintos iš natūralios medienos. WPC plokštės yra pagamintos iš medžio drožlių, sujungtų su polimerais ir įvairiais kitais priedais. Gamybai naudojamos medžiagos yra visiškai nekenksmingos aplinkai. Be to, polimerai dažniausiai gaunami perdirbant... plastiko atliekas!

WPC kompozitinių terasinių lentų gamybai nereikia kirsti miškų ir naudoti aplinkai kenksmingas technologijas. Ekologiškas apdirbimas taip pat turi įtakos santykinai žemai šios medžiagos kainai, palyginti su tradiciniais terasos paviršių apdailos būdais, tokiais kaip keramika, mediena ar betonas.

WPC kompozitinių terasinių lentų savybės

Unikali kompozicinių lentų sudėtis daro jas atsparias nepalankioms oro sąlygoms, tokioms kaip sniegas ar lietus. Be to, WPC plokštė nesideformuoja, veikiant dideliam saulės spindulių ar drėgmės kiekiui – todėl šią medžiagą galima naudoti ir ant paviršių, kurie dažnai liečiasi su vandeniu (pavyzdžiui, prie baseino).

Esant didelei drėgmei (atvira terasa be stogo), plokštes prieš tai reikia impregnuoti specialiu preparatu. Tačiau, skirtingai nei natūrali mediena, kompozitas nereikalauja dažnos priežiūros ir nėra veikiamas žemos temperatūros įtrūkimų. Taip pat nekyla problemų dėl plokščių atsiskyrimo, kuris yra įprastas keraminės dangos atveju. WPC terasinės lentos prie sijų tvirtinamos specialiomis tvirtinimo detalėmis, dėl kurių montavimas yra greitas ir nesudėtingas.

Be to, plokštes su sintetinių medžiagų priedu galima montuoti praktiškai ant bet kokio paviršiaus (taip pat ir ant senos dangos). Vienintelis reikalavimas – išlaikyti idealiai lygų paviršių, todėl šias terasines lentas geriausia montuoti ant lygaus betoninio išlyginamojo sluoksnio.

WPC terasinių lentų privalumai

Pagrindiniai kompozicinių lentų naudojimo terasoje pranašumai pirmiausia atsiranda dėl gamybai naudojamų medžiagų savybių. Be to, kad kompozitinė mediena yra visiškai nekenksminga aplinkai, ji nereikalauja per didelės priežiūros: geriausia ją valyti aukšto slėgio plovikliu.

Tokio tipo lentoms nereikia specializuoto pagrindo su vandens nuleidimo sistema: pakanka tik nedidelio pagrindo nuolydžio krašto link. Terasinės kompozitinės lentos yra atsparios irimo procesams, taip pat vabzdžių ir graužikų veiklai. Dėl polimerų mišinio jos taip pat tampa nejautrios pelėsiui ir miltligei. Jos taip pat pasižymi dideliu atsparumu dilimui, todėl šias lentas galima naudoti ir ant intensyviai naudojamų paviršių - grindų. 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)