Pastatomi lauko šviestuvai - rinktis klasikinio ar modernaus stiliaus?

Apšvietimas vaidina svarbų vaidmenį ne tik patalpose, bet ir už jų ribų. Be praktinio aspekto, svarbus ir vizualinis efektas. Subtilus lauko apšvietimas gali tapti papildoma sodo ar terasos puošmena. Yra viena sąlyga: jis turi būti tinkamai parinktas.

Kaip suplanuoti kiemo apšvietimą?

Išorinis namo apšvietimas išplanavimo požiūriu yra toks pat sudėtingas ir svarbus kaip ir vidaus apšvietimas. Kiemo teritorija taip pat padalinta į bent kelias zonas, kurias reikėtų apšviesti. Be to, kiekvienai iš jų gali prireikti skirtingų stilių ir tipų pastatomų lauko šviestuvų. Be to, šviestuvai turi būti skirti išoriniam naudojimui, o tai praktiškai reiškia, visų pirma, kad jie turėtų būti atsparus oro ir mechaninėms sąlygoms, į tai labai svarbu atkreipti dėmesį renkantis.

Ką atsiminti planuojant kiemo apšvietimą? Šviesa negali trikdyti namo gyventojų bei kaimynų ramybės, būti per daug ryški.

Kokio stiliaus pastatomus lauko šviestuvus rinktis - klasikinio ar modernaus?

Pastatomi lauko šviestuvai ir jų išvaizda turėtų būti pritaikyta prie pastato stiliaus, kad būtų išlaikytas dizaino vientisumas.

Klasikinio stiliaus šviestuvai

Populiariausias ir labiausiai paplitęs lauko šviestuvų tipas yra klasikinio stiliaus žibintai - tai iš metalo dekoruotas stulpas (gali įvairių aukščių), ant kurio sumontuota nuo 1 iki 3 šviečiančių lempų. Plafoninis žibintuvėlis yra pagrindinis klasikinio gatvės žibinto privalumas. Plafonas kilęs iš stiklinių kolbų, į kurias iš pradžių buvo dedamos žvakės, vėliau tiekiamos dujos ir tik XX amžiaus pradžioje pradėtos naudoti elektros lempos. Dabar plafonai gaminami iš skaidraus, matinio ar vitražinio stiklo arba specialaus plastiko. Plafonas-žibintuvėlis dažniausiai dekoruojamas klasikiniu gėlių dekoru ar ornamentu. Tokio tipo lauko šviestuvai puikiai tiks prie šviesaus, skandinaviško stiliaus namo ir taps tikra sodo dekoracija.

Modernaus stiliaus šviestuvai

Jie yra jauniausia architektūrinio apšvietimo kryptis. Jie pasižymi minimalizmu ir formos paprastumu. Paprastai tai yra maži stulpeliai, apšviečiantys takus. Modernaus stiliaus gatvių šviestuvai pernelyg neišsiskiria ir tuo pačiu organiškai įsilieja į kraštovaizdį. Būtent juose plačiai naudojamos naujausios LED technologijos, daugelis modelių jau gaminami su įmontuota LED plokšte. Tokio stiliaus šviestuvai dažniausiai pasirenkami prie minimalistinių, tamsios spalvos modernių namų, aplinkai apšviesti.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų