Primena: pašto dėžutė turi būti tvarkinga, o adresas aiškus

Netvarkinga pašto dėžutė ar numeriais nepažymėti pastatai – dažnai pasitaikanti kliūtis gyventojams operatyviai gauti laukiamą siuntą.

Lietuvos paštas primena, kad tokioje dėžutėje laiškininkai negali palikti prenumeruojamo leidinio, neregistruotos siuntos, laiško ar informacinio pranešimo.

Pažymima, kad pašto dėžutė privalo būti sandari, rakinama ir neperpildyta – joje turi būti pakankamai vietos laiškininkui įmesti reikiamą korespondenciją. Be to, ji turi būti aiškiai sunumeruota, o jeigu priklauso įmonei ar organizacijai, pavadinimas privalo būti lengvai įskaitomas. Ne mažiau svarbu ir tai, kad laiškininkai ant pastato aiškiai matytų jo numerį bei gatvės pavadinimą.

Pašto dėžutės turi būti įrengtos laiškininkui lengvai prieinamose vietose. Daugiabučiuose privalo būti kiekvienoje laiptinėje ne aukščiau kaip antrame aukšte arba prie įėjimų į laiptines, įmonėse, įstaigose, organizacijose – prie pagrindinių įėjimų. Prie individualių ar sodininkų bendrijose esančių namų – prie įėjimo į sklypus arba ant šalia gatvės esančių namų sienų, tvorų ar stovelių.

Laiškininkai negali palikti gyventojams skirtos korespondencijos perpildytoje, nerakinamoje ar nesandarioje dėžutėje, taip pat jeigu ji būna įrengta sunkiai prieinamoje vietoje. Tokiu atveju laiškas ar siuntinys keliauja atgal į pašto skyrių, iš kurio jį turi pasiimti klientas. Siuntos pašto skyriuose yra saugomos iki 30-ies dienų, o periodiniai leidiniai – iki dviejų mėnesių.

Dėžutėje radus ne jums adresuotą siuntą ar pranešimą, prašoma jo neišmesti, o perduoti laiškininkui ar pašto skyriaus darbuotojui.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų