Namo statybos: procesas ir eiga

Šiais laikais nuosavo namo statyba yra vis dažniau matomas procesas, su kuriuo susiduriantys gyventojai svarsto - ką ir kaip daryti, bei kur kreiptis? Sunku pasakyti, kad namo statybų procesas teikia didelį malonumą, tačiau galutinė namo projekto vizija, kurią įsivaizduojame, gali motyvuoti ir šiek tiek mažinti pakilusią įtampą, kad viskas būtų atlikta tinkamai. Taip pat nerimą mažina ir pakankamas žinių kiekis prieš pradedant atlikti statybų darbus ir pasiruošimą joms, todėl Portalpro rekomenduoja įsigilinti į laukiantį procesą ir kiekvieną statybų žingsnį. 

Namo statybos - nuo ko pradėti? 

Nuosavo namo statybų procesas prasideda tik turint namo projektą ir gavus statybų leidimą, nes projekte yra nurodomas galutinis namo rezultatas. Taip pat prieš pradedant projektuoti namą būtina patvirtinti, kad sklypas teisiškai priklauso jums ir yra tinkamas namo statyboms. Visą tai patvirtinus yra pasirenkamas namo tipas, o tai gali būti - skydinis arba karkasinis namas, mūrinis namas, namas iš blokelių ir t.t. 

Parengus namo projektą ir norint detaliai apskaičiuoti namo statybų kaštus bei gauti patarimų, kurie padėtų sumažinti statybų išlaidas, rekomenduojama samdyti sąmatininką, kuris padės viską apskaičiuoti. Taip pat norint, kad visa statybų eiga vyktų sklandžiai ir būtų nuolat prižiūrima, kas padėtų išvengti nesklandumų ir broko, rekomenduojama samdyti projektų vadovą, kuris tuo pasirūpins. 

Praėjus visus šiuos pirmus žingsnius reikalingas namo statybos leidimas, kurį gavus sekantis žingsnis - statybos.

Namo statybos kaina

Įvardinti tikslią namo statybų galutinę sumą yra sudėtinga, nes tai priklauso nuo kliento poreikių, namo tipo. Norint, kad statybų trukmė būtų kuo trumpesnė ir galutinė namo kaina būtų neskausminga, dažnai renkamasi karkasinio namo statybą. 

Karkasinio namo statybą šiomis dienomis siūlo ganėtinai daug skirtingų bendrovių, tačiau būtina atkreipti dėmesį, kad kainos gali stipriai skirtis. 2022 m. vidutinė kvadratinio metro kaina su daline apdaila yra maždaug 1000 eurų, tačiau prie šios kainos prisideda ir tokie darbai kaip projektavimo darbai, žemės darbai, pamatų įrengimas, mūro darbai, stogo dengimas. 

Dažnai kalbama, kad užsiimant namo statybomis savarankiškai galutinė statybų suma bus ženkliai žemesnė, kas yra tiesa, tačiau būtina pabrėžti, kad tam tikrus darbus, kaip projekto parengimas ar žemės darbai ir daug kitų turi atlikti tik specialistai.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

0 # loan financial 2022-09-14 22:58
Fast cash offer for you today at just 2% interest rate, both long and short term cash of all amounts and currencies, no collateral required. contact (Whats App) number:+917310847059 contact email id :
Mr. Sumiti
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų