Spausdinti šį puslapį

Artėja šaltasis sezonas: ką rinktis, kad būtų daugiau jaukumo?

Kad ir kaip daugeliui tai nepatiktų, bet jau netrukus orai ims vėsti, o saulės matysime vis mažiau ir mažiau. Taigi, nieko keista, kad būtent tokiu metu mums visiems norisi kuo daugiau jaukumo. Gera žinia bent jau ta, kad jį tikrai galime susikurti ir turime daugybę būdų, kaip tai padaryti. 

Vienas greičiausių ir paprasčiausių, o tuo pačiu ir maloniausių būdų sukurti kuo daugiau jaukumo namuose, yra kvepiančios žvakės. Deganti žvakė ne tik maloniai šildo, bet ir sukuria itin jaukią atmosferą visuose namuose. Na, o, jei dar pasirinksite ir tokių aromatų, kaip meduolių, vanilės, cinamono, šokolado žvakes, tai galite būti tikri – jūsų namuose bus taip pat jauku, kad norėsis juose leisti visą savo laiką. 

Jei orams atvėsus norite jaustis jaukiai, tai labai svarbi yra ir jūsų apranga. Tinkamai parinkta apranga iš tiesų gali suteikti daug jaukumo bei šilumos: vienas būtiniausių atributų yra šiltos vilnonės kojinės. Svarbu pabrėžti, kad jos ne tik apgaubs jūsų kojas šiluma bei jaukumu, bet ir padės lengviau atsipalaiduoti po sunkios darbo dienos, kadangi švelniai pamasažuos jūsų pėdose esančius taškus. Taip pat puikiai tiks ir šiltos, storos, švelnios megztos suknelės ar oversize megztiniai. Beje, rudenį tokie mezginiai bus labai madingi. Na, o prieš išeidami iš namų, nepamirškite ir šilto, švelnaus bei masyvaus šaliko arba skraistės.

Norint jausti kuo daugiau šilumos ir jaukumo, labai svarbu ir tai, ką valgote. Taigi, atėjus rudeniui, turėtų pasikeisti ir jūsų meniu. Vietoje gaivių salotų ar vaisinių kokteilių, vis dažniau rinkitės aromatingus troškinius, sočias trintas sriubas. 

Tie, kurie mėgsta patys kepti įvairiausius kepinius, puikiai žino ne tik tai, kaip smagu yra juos skanauti, bet ir koks jaukumas užlieja namus, kai orkaitėje – obuolių pyragas ar cinamonu praturtinti sausainiai. Taigi, jei norite, kad jūsų namai taptų dar jaukesni, pats metas pasiraitoti rankoves bei sulipdyti vieną kitą kepinį. Jam kepant, mėgausitės nuostabiu ir jaukiu aromatu savo namuose, o vėliau – ir itin jaukiomis akimirkomis, jį skanaudami su savo brangiais žmonėmis. 

Eteriniai aliejai – dar viena priemonė, kuri būtinai turėtų būti išnaudota, jei norite suteikti daugiau jaukumo savo namams. Žinoma, labai svarbu atkreipti dėmesį į jų rūšį. Štai, pavyzdžiui, gaivūs vaisių aromatai ar gėlių aromatai labiau tiks pavasariui bei vasarai, na, o šaltuoju metu laiku jūsų namams  daugiau jaukumo suteiks sodrų aromatą turintys eteriniai aliejai, 

Ypač jauki nuotaika pasklis po jūsų namus ir tuo atveju, jei imsite galvoti prie artėjančias gražiausias bei didžiausias metų šventes. Tamsus ir niūrus rudens vakaras gali būti pats tinkamiausias laikas pradėti galvoti apie tai, kur šiais metais švęsite Kalėdas, kokius patiekalus gaminsite ir ką pirksite brangiems žmonėms dovanų. 

Tad būkite kūrybiški, nuotaikingi bei kurkite jaukumą savo namuose. Megztos suknelės,  oversize megztiniai, šiltos kojinės, kvepiančios žvakės, eteriniai aliejai bei žiemos švenčių planavimas, tikri sukurs jaukią atmosferą jūsų namuose. 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)