Automobilio vožtuvo keitimas

Vožtuvai priklauso svarbiausiems vidaus degimo variklio komponentams. Jie reguliuoja oro ir degalų mišinio įleidimo ir išleidimo angas ir sandarina variklį degimo metu. Visi vožtuvai nuolat juda ir yra mechaninės dalys, kurios palaipsniui susidėvi. Šiame vadove siūlome, kaip patikrinti vožtuvų būklę ir kaip juos sureguliuoti. Susidėvėjusių variklio vožtuvų keitimo vadovas pridedamas žemiau!

Iš esmės visi beveik visų automobilių ir modelių serijų variklio vožtuvai yra sukurti taip, kad tarnautų visą automobilio eksploatavimo laiką. Nepaisant to, dėl intensyvaus naudojimo ar defektų gali atsirasti nesavalaikis nusidėvėjimas, todėl vožtuvų būklę reikia reguliariai tikrinti. Ypač reikia išanalizuoti jų sandarumą (sandarumo kokybę), nes priešingu atveju degimas nėra optimalus. Iš pradžių tai lemia didesnes alyvos sąnaudas arba automobilio eksploatacinių savybių pablogėjimą. Blogiausiu atveju karštis ir degimo kamerų ugnis paveikia kitas variklio dalis.

Profesionalams vožtuvų taisymas yra gana sunkus. Mažos klaidos turi didelę įtaką variklio darbui ir degimui. Jei neturite reikiamos patirties, apsiribokite bendra  žalos, pvz., plyšimų ar labai akivaizdaus susidėvėjimo, patikra. Labai dažnai prieš šią apžiūrą kyla įtarimas, pavyzdžiui, neįprasti garsai arba automobilis neatlieka įprastų savybių. Išsamesnę apžiūrą atlieka autoservisai.

Variklio vožtuvų priežiūra

Svarbesnis švarus degimas ir sklandus variklio veikimas yra reguliarus vožtuvų reguliavimas pagal jų vožtuvų tarpą. Tai taip pat taikoma vožtuvams, kurie yra fiziškai nepažeisti ir dar nesusidėvėję. Norint sureguliuoti, svarbu žinoti, kaip vožtuvai atidaromi ir uždaromi paskirstymo velenu ir kokie procesai čia veikia. Neįmanoma pateikti bendros optimalaus tarpo tarp vožtuvo ir jo vožtuvo svirties vertės. Daugumoje modelių nereikėtų viršyti pusės milimetro. Orientacines vertes galima rasti automobilio vadove arba jas reikia pasitikrinti su gamintoju. Tikrasis reguliavimas atliekamas vožtuvo svirties, esančios skirstomojo veleno šone, varžtu su atitinkama veržle. Tiksliam reguliavimui yra tinkama įranga, kurią galima įsigyti su lazerine technologija, leidžiančia atlikti dar tikslesnį matavimą.

Net ir tinkamai prižiūrint automobilį, negalima išvengti nuosėdų ant vožtuvų arba laipsniškos korozijos. Retkarčiais būtina valyti vožtuvus, todėl juos reikia išimti iš variklio. Specializuotas pardavėjas turi specialų purškiamąjį vožtuvų valiklį, kuris pašalina didelę dalį paviršinių nešvarumų. Kiti automobilių gerbėjai pasikliauja buitiniais produktais, pavyzdžiui, orkaitės valikliais, kurie rodo panašų rezultatą.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų