Vienas laikrodis – kelios funkcijos

Tai, kad žmonės laiką skaičiuoti pradėjo anksčiau nei istoriją, pagrindžia faktas, jog pirmieji laikrodžiai atsirado dar priešistorėje. Tiesa, tai buvo toli gražu ne tai, ką dabar vadiname šia sąvoka. Laiką saulės padėtimi pradėję skaičiuoti egiptiečiai jį padalino į 12 šviesiojo paros meto dalių – iš pradžių naktis nebuvo skaičiuojama, mat tamsiuoju paros metu paprasčiausiai neveikia saulės laikrodžiai. Vėliau, bėgant amžiams keitėsi laiko skaičiavimo būdai, o su lašančio ar garuojančio vandens pritaikymu jo skaičiavimui, ir tamsiojo paros laiko valandų skaičius. Laikrodžiai ant riešų pradėti tvirtinti palyginus neseniai – maždaug prieš šimtmetį. Už tai turėtume padėkoti Pirmojo pasaulinio karo pilotams, kurie patogumo dėlei sumąstė kišeninį laikrodį tiesiog prisirišti prie riešo. Laikrodis, ne tik kaip laiko skaičiavimo priemonė, bet ir kaip aksesuaras pradėtas naudoti dar tada, kai nebuvo laikrodžių ant riešų ir dažnas inteligentas ar dvariškis turėdavo kišeninį.

Laikrodžiai: nuo kasdienių bičiulių iki įvaizdžio akcentų

Laikrodis, ne tik kaip laiko skaičiavimo priemonė, bet ir kaip aksesuaras, pradėtas naudoti dar tada, kai nebuvo laikrodžių ant riešų ir dažnas inteligentijos atstovas ar dvariškis turėdavo kišeninį. Maždaug XVI a. kišeniniai laikrodžiai buvo tapę ir tam tikru simboliu – dažnai juos moterys dovanodavo savo mylimiesiems, kaip priminimą apie kartu praleistą laiką ar kaip laukimo simbolį. Tad šiandieniniai riešo laikrodžiai pagrindines laiko skaičiavimo, estetikos ir prabangos, patogumo funkcijas atsinešė kartu su visa tūkstantmečio laikrodžių istorija.

Šiandien rinkoje siūlomi laikrodžiai mus stebina dar didesniu funkcionalumu. Be to, kad mes galime nuolat stebėti laiką, kas ypač aktualu dabartiniam skubančiam žmogui, be estetinės funkcijos, dabartiniai laikrodžiai gali mums pasiūlyti ir sveikatos ar sporto stebėseną, galimybę skaityti į mobilųjį gaunamus pranešimus, elektroninius laiškus, žinutes ir net skambinti ar atsiliepti į skambučius. Visgi, net ir prabėgus šimtmečiui, laikrodžiai vis dar yra neatsiejami kasdieniai bičiuliai, kurie ne tik atlieka pagrindinę savo funkciją, bet ir puošia jus bet kokiomis progomis.

Moteriški laikrodžiai – tiek darbui, tiek vakarėliui

Moteriškų laikrodžių pasirinkimas tikrai platus – pradedant mažučiais, vos pastebimais, baigiant masyviais ir atkreipiančiais visų dėmesį. Laikrodžiai moterims dažnai išsiskiria savo dizainu – tiek spalvų gama, tiek dekoruotais ciferblatais ar galimybe keisti laikrodžių apyrankes. Neretai moterys savo aksesuarų skrynelėje turi kelis skirtingų dizainų laikrodžius, puikiai tinkančius skirtingoms progoms – subtilų ir puikiai derantį prie kostiumėlių, prabangų, itin žavingai atrodantį prie proginių suknelių, na ir, žinoma, ypač patogų kasdieniam naudojimui. Be abejo, rinkoje galima rasti ir tokių, kurie puikiai tiks tiek šventei, tiek darbui, tiek kasdieniam dėvėjimui.

Vyriški laikrodžiai: nuo solidaus akcento iki sporto bičiulio

Laikrodžiai – vienas iš dažniausiai vyrų pasirenkamų aksesuarų. Mechaninis laikrodis su odiniu dirželiu puikiai papildys dažnai kostiumą dėvinčio verslininko įvaizdį, didesnis ir stambesnio korpuso sportinio stiliaus laikrodis su daugybe rodmenų ciferblate papuoš aktyvų gyvenimo būdą mėgstančio vyro riešą. Vyriškas laikrodis ne tik jus išskirs iš minios, papuoš, bet ir bus itin naudingas. Tai puikus sprendimas skubantiems ar norintiems stebėti savo sveikatą ar sporto pasiekimus. Nepaliaujamai tobulėjantys laikrodžiai vyrams gali tapti ne tik akį traukiančiu akcentu, bet ir puikiu sporto bičiuliu.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų