Spausdinti šį puslapį

Kokį čiužinį pasirinkti pagal tai, kokia poza miegate?

Jei norite įsigyti naują čiužinį, tikriausiai sunkiausia išsiaiškinti, nuo ko pradėti. Ar lankotės parduotuvėje ar apsiperkate internetu? Ar teikiate pirmenybę biudžetui palankioms galimybėms, ar renkatės prabangų modelį? O kaip dėl dydžio, formos, medžiagos ir dizaino? Taip, reikia atsižvelgti į daugybę dalykų, ypač jei pirmą kartą perkate lovą ir čiužinį. Šiame straipsnyje rasite paaiškimus, kaip tiksliai išsirinkti sau tinkamiausią čiužinį.

Sužinosite apie skirtingus čiužinių tipus, kaip nustatyti, koks pasirinkimas geriausiai tinka jūsų miego stiliui, ir daug, daug daugiau! Pabaigoje garantuoju, kad tiksliai žinosite, kaip rasti savo svajonių čiužinį. Kur jų ieškoti? Geriausias kainos ir kokybės santykis yra https://www.relaxciuziniai.lt/.

Kiek laiko naudojate seną savo čiužinį?

Tai pats pirmas klausimas, į kurį reikia atsakyti. Kodėl? Na, o jūsų čiužinio amžius gali turėti didelį vaidmenį nustatant, ar jums reikia naujo. Paprastai verta pradėti galvoti apie naujo čiužinio įsigijimą, jei seną turėjote daugiau nei 8 metus. Tai jokiu būdu nėra nustatytas standartas, bet paprastai yra geras etalonas norint išsiaiškinti, ar jis vis dar atlieka savo darbą: užmigdo! Geriausias būdas nustatyti, ar laikas keisti čiužinį, ar ne, yra klausytis savo kūno. Ar ryte pabundate su naujais skausmais? Ar jums sunku rasti patogią padėtį naktį? Ar pastebėjote kokių nors naujų įdubimų savo čiužinyje, kurių negalima ištaisyti reguliariai jį sukant? Jei į kurį nors iš šių klausimų atsakėte teigiamai, gali būti, kad laikas atsisveikinti su savo senu čiužiniu.

Kokia miego pozicija jūs miegate?

Dabar, kai sutvarkėme čiužinio vartojimo laiko  klausimą, laikas pagalvoti apie miegantįjį. Nors išnagrinėsime daugybę skirtingų veiksnių, susijusių su jumis ir jūsų unikaliu miego stiliumi, pirmiausia reikia išsiaiškinti, kokioje pozicijoje jūs miegate. Nors dauguma žmonių naktį linkę vartytis tarp skirtingų pozicijų, dauguma žmonių teikia pirmenybę tam tikroms pozicijoms, o ne kitoms. Galbūt esate tas, kuris mėgsta pradėti nuo nugaros ir apsiversti ant šono. Arba galbūt didžiąją nakties dalį praleidžiate ant šono, o po to naktį praleidžiate ant pilvo. Jei niekada anksčiau negalvojote apie savo pageidaujamas miegojimo vietas, kitą savaitę raginama atkreipti ypatingą dėmesį į tai, kaip miegate. Tikriausiai pastebėsite, kad miegate ant nugaros, šono, miegate ant pilvo arba bet koks šių trijų derinio. Miegantys ant nugaros norės rinktis lovą ir čiužinį, kurių kietumas skalėje yra 5,5–7/10, o 1 yra minkščiausias čiužinys pasaulyje, o 10 – kietiausias čiužinys pasaulyje. 6.5 paprastai laikomas vidutinio kietumo pramonės standartu. Nors nugaros miegamiesiems pasisekė, nes jie paprastai gali jaustis patogiai ant įvairių tipų čiužinių ir įvairių medžiagų, aš rekomenduojama šiems žmonėms pažiūrėti hibridinius čiužinius, kuriuose derinami putplasčio ir ritinio sluoksniai. Miegantys ant pilvo iš esmės yra priešingi ant šono mėgstantiems miegoti, nes jie norės ypač tvirto čiužinio, kuris pakelia klubus pagal pečius. Didžiausia problema, su kuria susidurs šie žmonės, yra minkštas čiužinys, dėl kurio klubai nesilygina su likusia stuburo dalimi, todėl jie norės išsirinkti itin palaikančius modelius. Kalbant apie miegančiųjų ant pilvo diapazoną, kietumo skalėje pasirinkimas turėtų būti 7–9/10. Dar kartą palyginus šiuos skaičius su pramonės standartu 6,5 vidutinio kietumo, paaiškėja, kad miegantys ant šono tikrai norės pabūti šio diapazono dalyje ir pasirinkti aukso viduriuką.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)