Spausdinti šį puslapį

Mediniai sodo nameliai - 3 priežastys dėl kurių juos verta rinktis

Šiuo metu rinkoje yra didelis įvairių dydžių, medžiagų ir spalvų sodo/tvartų namų pasirinkimas. Mūsų nuomone, geriausia medžiaga sodo nameliams  yra mediena.

Tačiau kodėl mediniai sodo nameliai yra tokie geri?  Priežasčių, kodėl verta rinktis medinius sodo namelius, yra daugybė, tačiau šios kelios yra geriausios iš geriausių. Medinių pastatų privalumai. Ekologija ir sveikata. Mediena yra natūralus, aplinkai nekenksmingas produktas, kuris ne tik neišskiria jokių kenksmingų medžiagų, bet netgi neutralizuoja ore esančius toksinus. Tuo tarpu tokia medžiaga kaip plastikas kaitinama ne tik išskiria žmogui toksiškas medžiagas, bet ir suminkštėja ar blunka.

Ekologijos ir aplinkosaugos požiūriu jokia medžiaga negali konkuruoti su mediena. Miškai nuolat atnaujinami, todėl žala aplinkai yra minimali, o iš  gamybos proceso likusios medžiagos (atliekos) yra perdirbamos. Nors mediniai įrankių ir sandėliukų nameliai nėra skirti gyventi, tačiau medienos savybės užtikrins, kad namas būtų patogus naudoti bet kuriuo metų laiku – esant dideliam karščiui namas neįkais taip, kaip metaliniai ar plastikiniai namai, o žiemą bus šilčiau (dėl mažo šilumos laidumo). Mediniai nameliai statomi sankryžos arba skydinės konstrukcijos principu. Abiejų tipų kotedžus galima nesunkiai surinkti ir, jei reikia, išmontuoti ir perkelti į kitą vietą. Palyginti su metalinėmis ar betoninėmis konstrukcijomis, jos yra daug lengvesnės ir „lanksčiau“ juda. Medinis namas turi būti montuojamas ant specialiai paruošto pagrindo, tačiau dėl savo lengvumo ir plastiškumo – pagrindas neturi būti labai brangus ir tvirtas.

Medinės konstrukcijos yra stabilios, nes yra saugiai ir tvirtai sujungtos viena su kita. Jų nereikia sutvirtinti papildomais įrankiais ar medžiagomis. Tiek skydinis namas, tiek kryžminimo principu surenkamas sodo namelis pastatomas greitai – per vieną ar dvi dienas, priklausomai nuo statytojo patirties ir namo dydžio. Teisingas medinio namo surinkimas ir impregnavimas užtikrins ilgesnį namo tarnavimo laiką. Trys dalykai, kurie svarbūs bet kokio tipo namams: puiki stogo hidroizoliacija, sausi pamatai ir kokybiška sienų apsauga impregnuojant nuo drėgmės ir kenkėjų. Specialiais dažais impregnuota mediena yra mažiau degi, todėl esant padidėjusiam gaisro pavojui – rinkitės impregnavimo medžiagas, kurios padidins namo atsparumą ugniai. Natūrali mediena yra gyva ir kvėpuojanti. Tai higroskopinė medžiaga, o tai reiškia, kad medinės namo sienos pačios reguliuoja drėgmę (sugers drėgmę ir išleis į aplinką). Daugelis šią savybę priskiria medienos trūkumams, tačiau būtent dėl ​​šios savybės medis yra tikrai vertingas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)