Siekia lengvinti finansinę naštą leidėjams

Susisiekimo ministerija skelbia, kad kartu su Kultūros ministerija parengė sprendimą dėl periodinių leidinių pristatymo sąnaudų didėjimo leidėjams suvaldymo.

Finansinę leidėjų naštą mažinti numatoma išplečiant jiems skiriamą valstybės paramą.

Lietuvoje periodiniams leidiniams atstovaujančios asociacijos ir kiti suinteresuoti ūkio subjektai atkreipė dėmesį, kad miestuose, kurie patenka į retai ir vidutiniškai tankiai gyvenamąsias vietoves, nėra konkurencijos teikiant periodinių leidinių pristatymo paslaugas. Jas teikia tik pašto paslaugos teikėjas, kuris nuo 2023 m. sausio 1 d. didins periodinių leidinių pristatymo tarifus.

„Dėl numatomų tarifų didinimo leidėjai turės kelti periodinių leidinių prenumeratos įkainius. Prie veiksnių, skatinančių periodinės spaudos sektoriaus susitraukimą, prisideda žaliavų, išteklių – popieriaus, elektros energijos, kuro – ir su jais susijusių paslaugų kainų augimas, prasidėjęs jau 2021 m. Visa tai žiniasklaidos segmentą daro pažeidžiamą. Tad mūsų tikslas – kad šioje situacijoje būtų išgirsti leidėjų ir skaitytojų interesai ir lūkesčiai, o gyventojams užtikrinta prieiga prie informacijos“, – teigia susisiekimo viceministrė Agnė Vaiciukevičiūtė.

Susisiekimo ministerija viešam derinimui pateikė Pašto įstatymo pakeitimo įstatymo projektą, kuriuo siekiama plėsti valstybės paramos sritis, užtikrinti periodinių leidinių pristatymo paslaugos teikimą prenumeratoriams ne tik kaimo gyvenamosiose vietovėse, bet ir miestuose, patenkančiuose į  retai ir vidutiniškai tankiai gyvenamąsias vietoves.

Pašto įstatymo pakeitimo įstatymo projektą pateikti svarstyti Seimui numatoma skubos tvarka gruodžio pradžioje. Priėmus įstatymą Vyriausybė priims nutarimą dėl periodinių leidinių pristatymo prenumeratoriams paslaugos didžiausių tarifų sąrašo patvirtinimo.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+8 # Xe 2022-12-05 10:50
Pastas jau koki desimtmeti uzsiema vieninteliu dalyku - savidestrukcija.

Pasto skyriai uzdaromi,paslaugu kokybe ir prieinamumas zemiau plintuso,paslaugu ikainiai kosmosas,kad isikviesti mobilu laiskininka i namus - puse valandos bandai prisiskambinti i ta prakeikta pasto trumpaji numeri.

Nebrapsimoka paste nei susimoketi mokesciu nei prenumeruoti spaudos nei siusti siuntinius. Uz kiekviena atlikta operacija ima atskirai virs 1€.

Pastas tapo absoliuciai ne konkurencingas,pasto vadovybeje vieni idiotai,visos pasto reformos yra ne kas kita,kaip pasto destrukcija. Skestantis laivas be irklu.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+10 # senjora 2022-12-05 11:14
Teko lankytis pašto skyriuje centre,žmonių daug,vietos maž-ai,trinasi žmonės pikti.Kam reikėjo uždaryti skyrių mikrorajone?Buvo netgi erdvės daugiau,žmonės galėjo susimokėti mokesčius,pašto voką nusipirkti ir t.tDėl voko išsiuntimo reikia važiuoti į centrą,netgi lauke pastovėti
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų