Knygos – puiki priemonė vaikų talentams bei įgūdžiams lavinti

Spalvingumas, žaismingumas, smagi bei pamokanti istorija – tai savybės, kurioms dažniausiai pasižymi kygos vaikams. Vaikučių pažintį su knyga patariama pradėti kuo ankščiau, todėl ir knygutės būna įvairios, pradedant spalvinimo bei užduočių knygelėmis ir baigiant „rimtesniais“ grožiniais skaitiniais.

Spalvinimo bei užduočių knygutės vaikams

Spalvinimo bei užduočių knygelės yra linksmas bei smagus būdas mažiesiems genijams lavinti savo įgūdžius, vaizduotę bei kūrybiškumą. Įvairiausios tematikos, ryškiaspalvės knygelės padeda didinti vaikučių koncentraciją, dėmesį smulkioms detalėms. Atlikdami tokiose knygelėse esančias užduotėles, vaikučiai tampa savarankiškesni. Pastaruoju metu labai populiarios užduočių knygutės su magnetukais arba lipdukais. Tiek magnetukai, tiek lipdukai yra tobulo dydžio mažyčiams vaikų pirštukams, todėl žaidimo su jais procesas visada sklandus.

LEGO® knygelės vaikams

LEGO – tai puikus būdas išlaisvinti savo neribotą vaizduotę bei įveiklinti fantaziją. Tokiomis pačiomis savybėmis pasižymi ir LEGO knygelės. Kalbant apie šias knygeles, būtina paminėti, kad tai įtraukianti istorija, smagūs komiksai, „klastingi“ galvosūkiai, spalvinimo užduotėlės viename leidinyje. Skaitydami LEGO knygeles, vaikai gali susikonstruoti figūrėlę, atitinkančią knygelės tematiką, todėl smagus užsiėmimas garantuotas. Pažymėtina, kad LEGO knygeles rekomenduojama rinktis vaikučiams nuo 5 metų amžiaus.

Grožinės knygos vaikams

Įtvirtinti skaitymo įgūdžius vaikams yra labai svarbu. Tik pradėję skaityti vaikai dar jaučiasi „netvirtai“, o ši naujoji veikla tikrai reikalauja įgūdžių ir pastangų. Skaitymo įgūdžiams įtvirtinti geriausiai tinka linksmos, nuotaikingos, švelniai pamokančios knygelės, tokios, kaip Sarah Morgan kūrinys „Nevala Bertis. Papliauškos“.

Moksliškai seniai įrodyta, kad skaitantys vaikai pasižymi platesne pasaulėžiūra, empatija bei išmone. Knygos vaikams yra efektyvi, laiko patikrinta priemonė išlaisvinti jų fantaziją ir pan. Knygos vaikams gali padėti rasti atsakymus į klausimus, kurių labai dažnai jie neišgirsta arba nenori išgirsti iš savo tėvų. Vaikams skirtos knygos taip pat gali padėti „modeliuoti“ ir vaikų elgesį, parodant, koks elgesys yra geras, o koks nederamas. Vienas geriausių pavyzdžių, „kalbančių“ apie mūsų elgesį, yra spalvinga ir žavinga Rachel Bright knygelė „Driežiukas ir jo aidas“. Ši pamokanti knygelė vaikams priimtiniausiu būdu paaiškina, kad mūsų elgesys niekada neapsieina be pasekmių.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų