Spausdinti šį puslapį

Kokiomis savybėmis turi pasižymėti vasarinės padangos?

Perkate padangas artėjančiam vasaros sezonui? Tikriausiai pradėjote dairytis į skirtingus rinkoje esančius modelius ir galbūt susimąstote, kuo skiriasi vasarinės padangos nuo universalios padangos, dar žinomos kaip keturių sezonų padangos.

Padangų savybės

Visiems sezonams skirtos padangos, kurios yra vienos iš geriausių kainos ir kokybės santykio rinkoje, yra protingas pasirinkimas daugumai vairuotojų, nesvarbu, ar jie, pavyzdžiui, turi pikapą, visureigį ar sedaną. Jų protektoriaus mišinys, sukurtas užtikrinti patogų važiavimą ir ilgesnį ilgaamžiškumą, leidžia padangoms prisitaikyti prie daugelio sąlygų.

Pavyzdžiui, daugelis keturių sezonų padangų gali išlikti veiksmingos esant lengvoms žiemos sąlygoms, tokioms kaip slydimas, tačiau atminkite, kad jų efektyvumas greitai mažėja temperatūrai nukritus žemiau 7 laipsnių, o sukibimas yra mažesnis nei vasarinių. Nors jie paaukoja tam tikrą vairavimo, stabdymo ir posūkių gebėjimą, tai leidžia jiems gerai veikti lengvomis žiemos sąlygomis (ko vasarinė padanga neveikia) ir prailgina protektoriaus tarnavimo laiką. Galiausiai, nors kai kurie gali būti tinkami lengvoms žiemos sąlygoms, dauguma modelių nėra patvirtinti žiemai, todėl jie neturi kalno ir snaigės ženklelio.

Vasarinių padangų savybės

Teisingas vasarinių padangų pavadinimas turėtų būti „našumo“ padangos, nes jos daugiausia naudojamos aukščiausios kokybės ir į efektyvumą orientuotuose automobiliuose. Skirtingai nuo vasarinių padangų, kurios gali išlikti gana veiksmingos esant silpnam sniegui, vasarinės padangos niekada neturėtų būti naudojamos ant sniego ir esant šalčiui.

Vasarinės padangos idealiai tiks didelio našumo transporto priemonėms, nes jos pasižymi didesniu jautrumu, posūkių ir stabdymo galimybėmis, todėl vairuotojai gali mėgautis didesniu greičiu ir neprilygstamu judrumu. Iš tiesų, dėl optimizuotų protektoriaus raštų ir protektoriaus mišinių, kurie užtikrina didesnį tikslumą, vasarinės padangos taip pat pasižymi maksimaliu sukibimu su keliu, o tai būtina važiuojant dideliu greičiu! Vasarinių padangų protektoriaus mišiniai sukurti taip, kad išliktų lankstesni, o tai užtikrintų geresnį sukibimą ir sukibimą. Be to, jų seklesnis protektorius užtikrina didesnį stabilumą važiuojant dideliu greičiu.

Galiausiai, svarbu pažymėti, kad vasarinės padangos praranda didelę dalį savo efektyvumo, kai temperatūra nukrenta žemiau 7 laipsnių, nes jų guma nėra pritaikyta tokiai šaltai temperatūrai.

Apibendrinant galima pasakyti, kad vasarinės padangos ir visų sezonų padangos:

  • Jos suteikia ramų važiavimą, ilgą tarnavimo laiką ir puikų kainos ir kokybės santykį.
  • Nors kai kurie gerai veikia esant nedideliam sniegui, jie pradeda prarasti efektyvumą, kai temperatūra nukrenta žemiau 7 laipsnių.

 

  • Vasarinės padangos (arba efektyvios padangos), kaip rodo pavadinimas, skirtos eksploatacinėms ir prabangioms transporto priemonėms.
  • Jos suteikia neįtikėtiną sukibimą posūkiuose ir geresnį valdymą.
  • Jos visiškai neveiksmingi sningant arba kai per šalta (žemiau 7 laipsnių).

Rataibatai vasarinės padangos 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)