Deimantinės mozaikos kūrybingam Jūsų laisvalaikiui

Deimantinės mozaikos labai greitai užkariavo meno rinką ir taip nutiko ne veltui. Ši kūrybinė veikla leidžia ne tik pabėgti nuo kasdienių gyvenimo rūpesčių, bet ir nors trumpam pasijusti menininku, net, jeigu ir neturite jokių išskirtinių įgūdžių. Paveikslai, išgaunami sudėliojus deimantines mozaikas, labai gražūs ir tikrai verti būti pakabinti ant kiekvienų namų sienų.

Ši meno rūšis suteikia ir labai daug privalumų sveikatai: padeda sumažinti stresą ir nerimą. Be to jūs net galite susirasti naujų draugų ir bendraminčių, kurie taip pat pamilo deimantines mozaikas. Tai ne tik paprastas hobis, bet ir daug naudos fizinei ir psichinei sveikatai nešantis užsiėmimas.

Deimantinės mozaikos dar nėra labai plačiai parduodamos Lietuvoje, bet kai kuriuose internetiniuose puslapiuose, pavyzdžiui, kanceliarinesprekes.lt šiuos kūrybinius rinkinius galima įsigyti labai patraukliomis kainomis.

Kokią naudą sveikatai suteikia deimantinės mozaikos?

  1. Pagerina rankų miklumą. Jeigu kenčiate nuo artrito ar kitų, su plaštakomis susijusių, problemų, rekomenduojama pradėti tapyti deimantines mozaikas, nes jos labai stipriai prisideda prie pirštų ir rankų miklumo, neleidžia sąnariams sustingti.
  2. Padeda susikaupti ir pagerinti smegenų veiklą. Atlikti tyrimai įrodė, kad bent valanda tokio užsiėmimo per dieną padeda sumažinti senatvinės demencijos riziką.
  3. Sumažina stresą ir net kraujo spaudimą.
  4. Neleidžia smegenims per daug ilsėtis ir gelbėja nuo „smegenų rūko“. Šiuolaikiniai žmonės per daug žiūri televizorių ir naudojasi išmaniaisiais telefonais. Tai didžiulės stimuliacijos ne tik suaugusiems, bet ir vaikams. Ilgainiui dėl to atsiranda sunkumai mąstant, vadinamasis smegenų rūkas. Kad to išvengtumėte, reikėtų įsitraukti į tokias ramias meno rūšis, kaip deimantinės mozaikos, nes jos skatina mąstyti, kurti ir dirbti.
  5. Padeda įveikti liūdesį ir net depresiją. Apytiksliai tik 10 procentų žmonių, sergančių depresija, sulaukia tinkamo gydymo. Likusieji gali patirti gana pražūtingas sveikatos pasekmes, pavyzdžiui susirgti širdies ligomis. Deimantinės mozaikos padeda susidoroti su depresija.
  6. Gerina ištvermę, discipliną ir ugdo kantrybės jausmą. Visai tai vyksta dėl smegenyse išskiriamo dopamino, tapant deimantines mozaikas.
  7. Pažadina kūrybiškumą. Rutina ir įvairios atsakomybės itin sukausto žmones, bet tokia veikla, kaip deimantinės mozaikos priverčia nors trumpam atitrūkti nuo kasdienės veiklos ir pasijusti kūrybiškais.
  8. Pagerina socialinį gyvenimą. Interneto bendruomenėse galima susirasti bendraminčių, kurie irgi mėgsta deimantines mozaikas, gauti įvairių patarimų, pasidalinti savo kūriniais ir net susirasti naujų draugų.
Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų