Spausdinti šį puslapį

Kaip išsirinkti geriausius minkštus baldus savo namams?

Dekoruojant namus, labai svarbu pasirinkti tinkamus ir jūsų poreikius atitinkančius baldus. Minkšti baldai puikiai tinka erdvės jaukumui ir šilumai sukurti. Nesvarbu, ar įsigyjate sofą, krėslą ar kito tipo minkštą baldą, pirmiausia turėtumėte apsvarstyti keletą dalykų. Šiame straipsnyje patarimais dalinasi balduperlai.lt ekspertai. Pateikia  keletą svarbių aplinkybių perkant minkštuosius baldus, taip pat pateiksime keletą su šia tema susijusių patarimų ir rekomendacijų. 

Į ką atkreipti dėmesį perkant minkštuosius baldus?

Pirkdami minkštuosius baldus savo namams turėtumėte atkreipti dėmesį į 3 svarbiausius dalykus:

  1. Sudėtis.
    Pasirinkimo galimybė yra iš daug skirtingų apmušalų variantų, įskaitant natūralius audinius, natūralią odą ar sintetinį pluoštą. Atminkite, kad ne visų tipų minkštieji baldai tinka visiems interjero stiliams ar gyvenamajai aplinkai. Pavyzdžiui, sintetiniai audiniai yra puikus pasirinkimas tiems, kurie turi mažų vaikų ar naminių gyvūnų dėl mažesnio teplumo ir sugadinimo tikimybės.
  2. Dizainas.
    Yra daugybė skirtingų stilių ir dizainų - tiek nuo formų, spalvų ar dydžio pasirinkimo iki funkcionalumo ir įvairių išmaniųjų sprendimų. Galima rinktis pavienius daiktus, galima visą kambario komplektą iš kelių elementų, derantį vienas prie kito.
  3. Dydis.

Nemažiau svarbu pasirinkti tinkamą dydį. Geriausia turėti kambario išmatavimus bei zonų išplanavimą, tuomet bus lengviau suprasti, kokio dydžio ir formos baldas jame idealiai tiktų. Per mažas baldas gali neatlikti norimos jo paskirties, o per didelis “apkraus” ir apsunkins bendrą patalpos vaizdą ir jausmą. 

  1. Patogumas.

Patogumas yra dar vienas itin svarbus veiksnys, į kurį reikia atsižvelgti renkantis minkštus baldus. Pavyzdžiui, juk sofą perkate poilsio zonoje, kurioje norėsite praleisti daugiau laiko, o kėdės ir krėslai turi būti ne per aukšti ir ne per žemi, skirti patogiam sėdėjimui ar skaitymui.

Minkštų baldų tipai

Štai keletas populiariausių minkštų baldų tipų:

  • Sofos -  yra vieni iš labiausiai paplitusių minkštų baldų tipų. Jų galite įsigyti įvairių stilių, dydžių ir dizaino. Jos puikiai tinka sėdėti keliems asmenims, priklausomai nuo dydžio, gali talpinti ir iki 8 ar net 10 žmonių vienu metu. 
  • Foteliai - jie puikiai tinka sėdėti vienam arba dviem asmenims. Jie paprastai yra mažesni ir kompaktiškesni nei sofos. 
  • Kanapos - yra mažesnės už sofas, jose paprastai gali sėdėti iki 4 asmenų. 
  • Kėdės ir krėslai - yra mažesnės už sofas ir fotelius ir tinka sėdėti vienam ar dviem asmenims. Jų būna įvairaus dizaino ir stiliaus. 
  • Pufai - tai vienam skirtas minkštas sėdėjimo baldas, dažniausiai be atlošo, lengvesnis ir mažesnis už krėslą ar fotelį. 

Kaip atpažinti kokybiškus minkštuosius baldus?

Rinkoje yra daugybė skirtingų prekės ženklų ir gamintojų, kurie gamina  minkštuosius baldus. Gali apsisukti galva, ypač, jei perkate internetu, kur skirtingos svetainės prekiauja iš pažiūros panašiais arba net to pačio gamintojo baldais. Vienas iš būdų įvertinti baldų kokybę - atkreipti dėmesį į jų aprašymuose išvardintas gamyboje naudojamas medžiagas. 

Štai keletas medžiagų, dažniausiai naudojamų minkštų baldų gamyboje:

    • Natūralūs audiniai.
      Audiniai, tokie kaip medvilnė, linas ir pan. yra dažniausiai minkštųjų baldų gamyboje naudojama medžiaga. Jie paprastai yra labai patogūs, gana lengvai valomi. Jų galima įsigyti įvairių spalvų ir stilių. 
    • Oda.
      Oda yra bene populiariausia medžiaga, naudojama minkštiems baldams gaminti. Ji paprastai yra labai patvari ir savo kokybę išlaiko daugelį metų. Ją galima įsigyti įvairių rūšių, rinkitės aukščiausios rūšies odą, jei siekiate ilgaamžiškumo. Odiniai baldai visuomet suteikia prabangos ir kokybės įspūdį, yra gerai ir lengvai valomi.
    • Sintetinis pluoštas.
      Sintetinis pluoštas yra viena iš dažniausių medžiagų, naudojamų minkštuosiuose balduose. Jie atsparūs trinčiai ir lengvai valomi. Jie taip pat labai patvarūs ir tarnauja daugelį metų. 

Minkšti kampai

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)