Skaistės VASILIAUSKAITĖS-DANČENKOVIENĖS nuotr. Skaistės VASILIAUSKAITĖS-DANČENKOVIENĖS nuotr.

Šalies ūkininkai, neapsikentę vis mažinamų pieno supirkimo kainų, pakilo į streiką.

Jie sako, kad geriau pieną išpilti ar išdalyti žmonėms, nei priduoti ir leisti perdirbėjams bei prekybininkams išauginti kainą. Šiandien ūkininkai, kviesdami nemokamo pieno, streikuoja ir Ukmergėje.

Jie dalino pieną nemokamai aikštėje prie Ukmergės kultūros centro. Nusidriekė ilga laukiančiųjų eilė. Vieni atėjo pieno, nes sunkiau verčiasi, kiti – ir pieno, ir palaikyti protestuojančius ūkininkus. Per valandą išdalyta 300 litrų pieno ir dar laukta papildymo.

„Negali taip būti, kad 12 tonų pieno priduodantis ūkininkas už litrą gauna 25 centus, o parduotuvėje tas pats litras kainuoja 1,6 Eur“, – komentavo situaciją streiko Ukmergėje iniciatorius ūkininkas Darius Šepkus.  Pasak jo, kol pasiekia vartotoją, pieno kaina išauga 5–6 kartus.

Nuo praėjusių metų rugpjūčio pieno supirkimo kainos pradėjo kristi ir tebekrenta. Ūkininkai neseniai gavo pranešimus, kad jos vėl mažinamos.

Kitų savivaldybių ūkininkai taip pat streikuoja. Skelbiama apie protestus Tauragėje, Alytuje, Šilutėje. Taip ūkininkai siekia valstybės ir savivaldybių įsikišimo.

Plačiau apie tai skaitykite vasario 17 dienos „Ukmergės žinių“ numeryje.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+10 # Arčiau pirkėjo 2023-02-10 06:58
Turėtų būti trumpesnis kelias nuo ūkininko iki pirkėjo. Galėtų ūkininkai ir mini parduotuveles padaryti. Tikrai atsirastų kas atvažiuotų ir nupirktų pieno produltų.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # bbb 2023-02-10 08:42
galetu,,bet jiems tik europos pinigai idomu.ir naujos masinos...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+6 # Ona 2023-02-10 09:48
Va ir gerove atejo! Bet su dzipais :-x
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+2 # Pirkėja 2023-02-10 10:01
Buvo,kodėl užsidarė? Aišku kad neapsimoka, skaičiuok kiek kainuoja patalpų nuoma, pardavėja, mokesčiai. Kiek reikia parduot ir kokia kaina kad viską apmokėti?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+11 # Aha 2023-02-10 10:08
Kas draudzia ukininkams kooperuotis,gaminti ir pardavineti savo produkcija patiems uz "teisinga kaina"???

Tik verkt ir dejuot moka. Is ES milijonus gauna uz grazias akis,moderniausia technika,gauna visokias ismokas ir kompensacijas kuriu joks kitas verslas negauna - ir visvien pastoviai inkscia.

Atimt is Lietuvos ukininku visas zemes,visas fermas ir perleisti viska Lenkijos ukininkams - tie neinks,tie viska uzaugins,pagamins ir parduos dvigubai ar trigubai pigiau.

Pienas 2€,sviestas ir grietine 2€,varskes pakelis 1€,bulviu,kopustu,morku ir svogunu kilogramas 69ct...kur tai matyta??? Elektra atpigo,dujos atpigo - kokiu pagrindu tokios kainos???
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+6 # ats pirkėjai 2023-02-10 11:34
Kažkodėl užsienyje apsimoka, o pas mus ne. Važiuoji per kaimelius pievose karvės ganosi, šalia kelio stovi kioskelis, juose pardavinėja pieną, varškę ir kiti tame ūkyje gaminami produktai. O kas pardavinėja? ogi paauglys. Tikriausiai to ūkininko sūnus. Ir pas mus pvz: Jurginų mėsinė. Visi kas žino ir važiuoja į Jurginų kaimą rūkytų gaminių pirkti.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų