Šilumos siurbliai oras-oras – ekonomiškas šildymo sprendimas

Renkantis šildymo būdą namams, tenka išspręsti ne vieną rebusą. Bene daugiausiai jų susiję su noru sutaupyti, tačiau šildymo įranga paprastai kainuoja brangiai. Šiame straipsnyje aptarsime, kodėl šilumos siurbliai oras-oras yra vienas ekonomiškiausių pasirinkimų namų šildymui.

Suteikia daugybę privalumų

Šilumos siurbliai oras-oras yra populiarūs tarp pirkėjų, juos gyventojai drąsiai renkasi tiek kaip pagrindinį, tiek kaip alternatyvų šildymo būdą. Iš tikrųjų šios sistemos suteikia ne vieną privalumą, pradedant puikia ekonomija, efektyviu veikimu ir baigiant patogiu naudojimu bei saugumu. Negalima pamiršti ir draugiškumo aplinkai – oras-oras sistemose nevyksta degimo procesas, todėl nesusidaro kenksmingų teršalų, kurie būtų išskiriami į aplinką. Namų šildymui naudojama elektros energija, kuri yra viena švariausių kuro rūšių.

Pastaruoju metu daugelis individualių namų savininkų įsirengia saulės energetikos sprendimus. Tai būdas pasigaminti pigios ir švarios elektros energijos. Šilumos siurbliai oras-oras gali veikti integruotoje sistemoje ir naudoti saulės elektrinės pagamintą energiją, taip užtikrinamas dar mažesnis pėdsakas aplinkai ir mažesnės šildymo išlaidos.

Paprastas įrengimas

Kieto kuro katilai, krosnelės, dujinis šildymas – visi šie būdai šildyti namus reikalauja nemažų investicijų. Reikalingas kaminas, dujų įvadas, katilinės įrengimas pagal saugumo reikalavimus ir kt. Vien pasiruošimas įrengimui kelia nemažai iššūkių, o taip pat reikalauja ir finansų. Šilumos siurbliai oras-oras yra daug patogesni, o jų montavimui nereikia jokių specialių sąlygų.

Šilumos siurbliai užima nedaug vietos ir veikia tyliai, tad jiems nereikia atskiros patalpos. Dėl estetiško dizaino jie lengvai randa vietą interjere. Viskas, kuo būtina pasirūpinti, tai elektros atvedimas. Dėl to oras-oras šilumos siurblys dažniausiai yra sumontuojamas itin greitai, o patys montavimo darbai kainuoja nebrangiai.

Nedidelė kaina

Pats šilumos siurblys oras-oras, palyginti su kitais šildymo sprendimais, taip pat nėra brangus pirkinys – jų kainos prasideda vos nuo kelių šimtų eurų. Mažą kainą lemia paprastas veikimo principas, kuris kartu užtikrina ir siurblio ilgaamžiškumą.

Be to, sutaupyti dar galima ir pasinaudojus parama, kuri teikiama seną taršų katilą pakeičiant nauju ir draugišku aplinkai. Šilumos siurbliai oras-oras atitinka šias sąlygas, todėl galima trečdaliu ar kiek daugiau sumažinti bendras įrangos pirkimo ir montavimo išlaidas.

Aukštas efektyvumas

Palyginti su šildymu elektra, šilumos siurbliai oras-oras yra daug efektyvesni ir našesni. Jie elektros energijos suvartoja palyginti nedaug, o tai lemia temperatūriniais mainais pagrįstas veikimo principas. Šilumos siurblys surenka šilumą ir aplinkos oro lauke ir perduoda šilumą orui viduje. Elektros energija reikalinga tik proceso palaikymui.

Šiuolaikiniai oras-oras siurbliai gali efektyviai šildyti namus lauko temperatūrai nukritus gerokai žemiau dešimties laipsnių, tačiau tuomet jų elektros suvartojimas bus didesnis. Efektyviausiai ir mažiausiomis sąnaudomis oras-oras sistema veikia tada, kai temperatūra lauke nėra itin žema.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų