Kaip priderinti baldų spalvą prie namo interjero?

Interjero charakterį formuoja baldų spalvos. Jos gali sukurti poilsiui ar darbui palankią atmosferą, paskatinti veikti ar nuraminti. Šviesios vizualiai padidins interjerą, o tamsios gali sukurti ekstravagantišką efektą. Tad, kaip priderinti baldų spalvą prie namo interjero?

Baldų spalvos - į ką atkreipti dėmesį renkantis?

Pirmiausia - savo skonį. Kasmet atsiranda naujų spalvų paletės, kurios nustato baldų ir aksesuarų dizaino kryptį, tačiau daugelis interjero tendencijų mus lydi jau daugelį metų. Kad išvengtumėte organizavimo chaoso, baldus rinkitės mažais žingsneliais.

1 žingsnis. Atkreipkite dėmesį į kambario dydį

Atkreipkite dėmesį į tai, ar interjeras yra didelis, ar mažas. Ankštiems kambariams geriau rinktis šviesių spalvų baldus. Įdomias baldų spalvas pasilikite erdviems kambariams, kuriuose fuksija ar oranžinė spalva neužgoš kitų elementų.

2 žingsnis. Atsižvelkite į šviesos kiekį interjere

Jei kambaryje yra daug natūralios šviesos galite išbandyti tamsias baldų spalvas, pavyzdžiui, juodą arba antracito. Interjeruose, į kuriuos patenka mažai saulės šviesos, geriau rinktis šviesių spalvų baldus. Atkreipkite dėmesį į tai, kaip pasiskirsto šviesa - galbūt viena iš sienų yra įdomiai apšviesta, o prie jos pastatę baldą galite sukurti įdomų efektą.

3 žingsnis. Nustatykite kambario paskirtį

Apsvarstykite kambario paskirtį. Ar tai bus miegamasis kambarys? O gal namų darbo kabinetas, kur puikiai derės išskirtinės spalvos sofa, apmušta dabar itin populiaria eko oda? Pasirinkti baldų spalvą gali padėti spalvų psichologija. Pavyzdžiui, mėlyna spalva veikia raminamai, o raudona, siejama su stipriomis emocijomis, skatina veikti.

4 žingsnis. Pasirinkite mėgstamą interjero stilių

Pagalvokite, kokie interjero stiliai jums labiausiai patinka - kiekviename iš jų naudojama šiek tiek kitokia spalvų paletė. Pavyzdžiui, skandinaviškame stiliuje vyrauja balta, pilka, smėlio, mėlyna ir medžio spalvos. Industriniame stiliuje naudojamos juodos, rudos ir vario spalvos, o glamour ir art déco mėgsta sodrias spalvas su aukso, sidabro ir juodos priemaišomis.

Virtuvės baldų spalvos - kurias pasirinkti?

Rinkdamiesi virtuvės baldų fasadų spalvas, nebijokite ryškių spalvų - jos suteiks jūsų namams energijos. Šiuolaikinės virtuvės baldų pasirinkimai - tai visų pirma solidžios pilkos ir saulėtos geltonos atspalviai. Šis derinys sukuria stebinantį efektą bet kokio dydžio virtuvėje.

Nieko nuostabaus, jog madingos virtuvės baldų spalvos taip pat yra balta ir juoda. Natūraliomis spalvomis dažytas medis ar akmuo sukurs elegantišką efektą. Juodas spinteles galite derinti su baltais stalviršiais arba atvirkščiai. Virtuvės baldus galite varijuoti ir horizontaliai, derindami tamsias sienines spinteles su šviesiomis viršutinėmis spintelėmis.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų