Medinės stogo santvaros. Kokia jų nauda jūsų namui?

Medinės stogo santvaros yra vis labiau populiarėjantis stogo dengimo būdas.

Jos yra naudojamos statant įvairius gyvenamuosius namus, komercinius ir pramoninius statinius. Tačiau kyla klausimas, kuo jos ypatingos? Šiame straipsnyje, statybų įmonės SHAPE HOUSE ekspertai, pasidalins įžvalgomis, apie medinių stogo santvarų naudą bei pagrindinius privalumus.

Kas tai yra?

Medinės stogo santvaros, tai privačiame ceche gaminamos konstrukcijos, kurios tarpusavyje sujungiamos specialiomis plieno dantytomis plokštelėmis.

Stogo santvaros yra gaminamos pagal kiekvieno kliento pastato planą, arba gali būti suprojektuotos nuo nulio.

                                           

Privalumai

1. Lankstumas ir universalumas

Stogo santvaros pasižymi universalumu ir derėjimu su kitais konstrukcijų gaminiais ir komponentais, pavyzdžiui, klijuota mediena.

2. Tvirtumas

Medinės stogo santvaros yra gaminamos naudojant aukštos kokybės graduotą medieną. Gamybos metu naudojamas presas iš abiejų pusių sujungia elementus į vieną standų vienetą, kuris atlaiko sunkias apkrovas. Tiksli gamyba ir nuolatinė kontrolė užtikrina, kad santvaros būtų tvirtos, vienodo dydžio ir formos bei užtikrintų tinkamą pastato vientisumą.

3. Energijos taupymas

Medinės stogo konstrukcijos pasižymi puikiomis šiluminėmis savybėmis bei tankumu, todėl užtikrina geresnę izoliaciją, nei pavyzdžiui, plienas.

4. Atsparumas karščiui ir elektros laidumui

Paprastai, išdžiovinta mediena yra natūraliai atspari elektros laidumui. Taip pat, jos matmenims ir stiprumui karštis neturi jokios įtakos. O pavyzdžiui plienas, aukštoje temperatūroje praranda savo tvirtumą ir gali sugriūti po 40-50 min., degant atvirai liepsnai.

5. Mediena sugeria garsą

Naudojant medines stogo santvaras, galima sumažinti triukšmo lygį iki minimumo taip užtikrinant papildomą komfortą.

6. Ekologiškumas

Lyginant su kitais stogo dengimo būdais, medienai apdirbti sunaudojama daug mažiau energijos, o oro tarša yra minimali. Svarbu paminėti, kad mediena yra vienintelė nuolat atsinaujinanti statybinė medžiaga.

7. Ekonominė nauda

Medinės stogo santvaros yra montuojamos, nenaudojant sunkios technikos ir papildomų įrankių. Kadangi santvaros yra lengvos, jas patogu perkelti iš vienos vietos į kitą. Taip pat, kaip privalumą galima paminėti ir greitą montavimą, kuriam atlikti reikia tik 2-3 žmonių. Medinės stogo santvaros yra kaip dėlionės dalys, kurias galima greitai sumontuoti, naudojant pateiktą instrukciją, todėl dažnai montavimo darbus atlieka patys klientai.

8. Galimybė rinktis tarp įvairių santvarų tipų

Medinės santvaros pasižymi savo įvairove, todėl leidžia eksperimentuoti su pastato išdėstymu ir estetiškumu.

9. Kaina

Medinės stogo konstrukcijos yra pigesnės už metalines. Tai yra puikus sprendimo būdas, kuris suteikia gerą kainos ir kokybės santykį.

Trūkumai

1. Mediena gali pakeisti formą

Esant blogoms oro sąlygoms, mediena gali pradėti keisti formą, šiek tiek deformuotis.

2. Gali veistis vabzdžiai

Mediena gali pritraukti kenkėjus, kurie veisiasi ir gali pažeisti medieną.

Taigi, SHAPE HOUSE komanda pristatė svarbiausius medinių stogo santvarų privalumus. Jeigu norite sutaupyti ir įsirengti ilgaamžį stogą, kviečiame susisiekti su mumis, ir suteiksime jums konsultaciją, pagaminsime medines stogo santvaras, ir greitai bei efektyviai pristatysime į jūsų statybvietę.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų