Keturračiais niokojami gražiausi gamtos kampeliai

Aplinkos apsaugos departamento Miškų kontrolės departamento pareigūnai visus miško lankytojus skatina saugoti ir neniokoti miško paklotės.

Todėl per akciją „Saugom mišką“, trunkančią iki gegužės 15-osios, nebus pamiršti ir keturračių bei kitų transporto priemonių vairuotojai. 

Per šią akciją aplinkosaugininkai tikrins, ar kertant mišką laikomasi galiojančių terminų, kai draudžiami kirtimai ir medienos ištraukimas (kai po kirtimo mediena išvežama iš miško). Taip pat bus vertinama miškų sanitarinė būklė ir, kaip visada, žiūrima, ar nešiukšlinama, neniokojama miško paklotė.  

Lankymosi miške taisyklės nustato, kad motorinėmis transporto priemonėmis, kurioms priklauso ir keturračiai, įvažiuoti į mišką ir po jį važinėti galima tik keliais ir statyti transporto priemones tik tam skirtose vietose, neardant miško paklotės. 

Važiuoti motorinėmis transporto priemonėmis bekele per mišką, pelkę, laukus ar paviršinius vandens telkinius draudžiama.

Žmonės, važinėdami keturračiais neleistinose vietose, kelia grėsmę gražiausiems gamtos kampeliams. Miškų paklotė ypač suniokojama, kai važinėjamasi po lietaus, nes lieka labai gilios provėžos. Važiuojant piliakalniu, žalojamas kultūrinis sluoksnis. Be to, suardžius velėną formuojasi erozijos židiniai ir kyla grėsmė, kad nuslinks šlaitai.

Primenama: įvažiuoti į mišką ir važinėti po jį motorinėmis transporto priemonėmis, kinkomuoju transportu galima tik keliais. 

Statyti transporto priemones miškuose galima tik tam skirtose transporto priemonių stovėjimo (parkavimo) aikštelėse arba kelio pakraštyje, užtikrinus galimybę keliu pravažiuoti kitoms transporto priemonėms. Statant transporto priemonę kelio pakraštyje, vengti užvažiuoti ant samanų, kerpių, uogienojų. 

Transporto priemonių statymas miške arba važiavimas transporto priemonėmis miškais ten, kur tai daryti draudžiama, užtraukia baudą nuo 20 iki 50 eurų.

Neteisėtas važiavimas per žolinę dangą, miško paklotę ar vandens telkinių ledu motorinėmis transporto priemonėmis užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 20 iki 140 eurų.

Nustačius neteisėtą važiavimą per žolinę dangą, miško paklotę, kai dėl to ši buvo sužalota ar sunaikinta, skaičiuojama aplinkai padaryta žala ir skiriama bauda nuo 140 iki 300 eurų.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų