Kaip dažnai reikia skalbti patalynę?

Kaip dažnai esate pratę keisti patalynę? Vieni tai daro kas kelias dienas, kiti – kas savaitę, dar kiti – kas dvi savaites ar dar rečiau. Tikriausiai jums ne kartą yra kilęs klausimas, kaip dažnai reikėtų tą daryti, todėl netrukus pasidalinsime šia visiems aktualia informacija.

Ekspertų rekomendacijos

Dauguma ekspertų rekomenduoja patalynę skalbti kartą per savaitę, o tuomet, jei esate linkę gausiai prakaituoti, patalynę turėtumėte skalbti ir dar dažniau. Turbūt sutiksite, kad po sunkios darbo dienos visada yra malonu atsigulti į gaivius patalus, todėl vertėtų nepamiršti laiku pasikeisti patalynės užvalkalų. Kai kurie ekspertai pataria patalynę skalbti ne rečiau nei kas dvi savaites, tačiau visada yra palanku tą atlikti dažniau.

Kokią skalbimo temperatūrą pasirinkti?

Žinoma, visada svarbu atsižvelgti į konkretaus gaminio ypatybes ir skaityti, kas yra rašoma patalynės etiketėje. Daugumą patalynės komplektų galima skalbti 40 laipsnių ar aukštesnėje temperatūroje, tačiau naudinga žinoti, kad dulkių erkutės ir bakterijos žūva maždaug 60 laipsnių temperatūroje. Jei norite būti užtikrinti, kad patalynės priežiūra nesukels jokių keblumų, dar prieš pirkdami naują komplektą galite pasidomėti gaminio priežiūros ypatybėmis. Epik.lt  parduotuvėje rasite tikrai didelį patalynės komplektų asortimentą, todėl galėsite išsirinkti higieniškus ir sudėtingos priežiūros nereikalaujančius gaminius.

Apklausos duomenys

Jungtinėse Amerikos Valstijose buvo atlikta apklausa, kurios metu buvo prašoma atsakyti, kaip dažnai apklausoje dalyvaujantys respondentai skalbia patalynę. Apklausos rezultatai tiesiog sukrečiantys: net 1 iš 10 respondentų atsakė, kad patalynę skalbia vos kartą per mėnesį!


Gali būti aktuali nauja patalynė

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų