„Lidl Lietuva“ praktika studentams: visiems apmokama ir su karjeros galimybėmis

Lidl parduotuvė Lidl parduotuvė

Profesinė praktika yra neatsiejama studijų dalis, tačiau nemažai studentų susiduria su dilema – daugelis jų studijuodami papildomai uždarbiauja ir praktikos metu nenori prarasti darbo vietos bei gaunamų pajamų. Kai kurios įmonės siūlo sprendimą – ne tik moka atlygį už praktikos laikotarpį, bet ir siūlo pas juos dirbantiems studentams neprarandant darbo vietos atlikti praktiką kituose įmonės skyriuose. Apie tokios sistemos ir bendrai apie praktikos privalumus pasakoja „Lidl Lietuva“ atstovai.

„Priežasčių, kodėl studentams verta atlikti praktiką, yra daug, tačiau viena svarbiausių – galimybė realiomis sąlygomis išbandyti tą karjeros kelią, kurio siekiama studijuojant.

Tik mokyklą baigę jaunuoliai dar nebūtinai yra atradę sau labiausiai tinkančią studijų sritį, todėl atlikdami praktiką įvairiose verslo įmonėse, jie gali pritaikyti turimas žinias, „pasimatuoti“ savo pasirinktą profesiją“, – sako Sandra Savickienė, „Lidl Lietuva“ valdybos narė ir personalo vadovė.

Be to, praktikos metu gerinami ir laiko planavimo, darbo komandoje ar viešojo kalbėjimo įgūdžiai, ugdomos asmeninės savybės. Pavyzdžiui, pasak S. Savickienės, jaunuoliai įgauna daugiau pasitikėjimo savimi, išmoksta sklandžiau perteikti savo mintis, drąsiau komunikuoja turimus pasiūlymus ar idėjas bei dar geriau pažįsta savo stipriąsias ir silpnąsias puses.

„Praktikos metu įsisavinti įgūdžiai praverčia moksluose ir asmeniniame gyvenime, o studijų metu įgytas teorines žinias galima iškart pritaikyti darbinėje aplinkoje. Be to, įgyta profesinė patirtis ir jos įrašas gyvenimo aprašyme suteikia pranašumo ateityje kandidatuojant į darbo pozicijas“, – teigia „Lidl Lietuva“ valdybos narė ir personalo vadovė.

Dalis praktikantų pasilieka dirbti

Studijų praktika jaunuoliams yra naudinga ir dėl galimybės plėsti profesinių pažinčių tinklą bei susibendrauti su šioje karjeros srityje jau dirbančiais specialistais. Tačiau S. Savickienė priduria, kad tik reta organizacija moka praktikantams už jų atliktą darbą.

„Savarankišką gyvenimą siekiantiems pradėti jaunuoliams svarbu, kad privalomosios 3–6 mėnesių praktikos metu jie gali ne tik įgyti jų specialybei reikalingų praktinių žinių, bet ir gauti pastovų atlygį, o kai kuriais atvejais – neprarasti jau turimos darbo vietos. Dėl to esame sukūrę specialią praktikos programą, kurios metu visiems praktikantams yra apmokama už jų praktiką, o studijuojantys dabartiniai „Lidl“ komandos nariai gali neprarasdami darbo vietos atlikti praktiką kituose mūsų administracijos skyriuose bei departamentuose“, – pažymi „Lidl Lietuva“ valdybos narė ir personalo vadovė.

Vienas iš sėkmingai šia programa pasinaudojusių „Lidl“ darbuotojų – įmonės Prekių srautų valdymo departamente praktiką atlikęs ir vėliau jame pasilikęs dirbti Vytautas. Iki tol vaikinas penkerius metus dirbo „Lidl“ logistikos centre, o sužinojęs apie praktikos galimybę, artimą jo studijuojamai logistikos specialybei, nedvejodamas pasinaudojo proga.

„Pirmosios praktikos savaitės buvo gana intensyvios, tačiau kartu su praktikos vadovu apžvelgus visus darbo aspektus, po truputį užduotis ėmiau vykdyti savarankiškai. Šiuo metu galiu jas iki galo atlikti pats: tikrinti prekių galiojimo laiką, kontroliuoti parduotuvių prekių užsakymus, prižiūrėti, ar parduotuvėse produktų kiekiai atitinka pasiūlą bei paklausą ir pan.“, – pasakoja Vytautas.

Vaikinas ypač vertina praktikos vadovo jam suteiktą pagalbą, rūpestį ir vertingus patarimus bei palaikančią darbo atmosferą, todėl gavęs pasiūlymą pasilikti ir toliau dirbti komandoje, jį priėmė su džiaugsmu.

Pozityviai sprendimą atlikti praktiką „Lidl Lietuva“ apibūdina ir Kamilė. Iki tol mergina dirbo parduotuvės vadovės asistente, todėl atskleidžia, jog buvo įdomu sužinoti, kaip tam tikri procesai yra valdomi už parduotuvės ribų.

„Praktika įmonės Prekių srautų valdymo departamente – tai patirtis, kuri padėjo man užaugti kaip asmenybei, privertė išjudėti iš komforto zonos ir pasinerti į naujas veiklas. Atėjau į naują aplinką, kur nieko nežinojau, todėl teko dirbti su naujomis sistemomis ir atlikti man neįprastas užduotis. Džiaugiausi galėdama stebėti, kaip daromos parduotuvių inventorizacijos analizės ir kiti darbai, o vėliau ir pati prie jų prisidėjau“, – pasakoja Kamilė.

Atlikta praktika Kamilei buvo sėkminga – po jos mergina dar kelis mėnesius dirbo „Lidl“ parduotuvėje, o vėliau grįžo dirbti kaip įmonės administracijos komandos narė.

Praktika naudinga ne tik studentui

Praktiką „Lidl Lietuva“ atlikę studentai itin palankiai vertina tiek įmonės pastangas atsižvelgti į individualius darbuotojų poreikius, tiek kiekvieno komandos nario įtraukimą bei skatinimą tobulėti. Sutampant praktikanto ir įmonės lūkesčiams bei vertybėms, ši patirtis būna įvairiapusiškai naudinga.

„Palaikančioje komandoje smagu ir lengva dirbti visiems jos nariams, todėl džiaugiamės girdėdami praktikantų atsiliepimus bei jų sėkmės istorijas. Įmonės praktikos programa leidžia atrasti gabius ir talentingus žmones. Į komandas priimti naujokai visada įneša šviežių idėjų, pateikia kitokį požiūrį ir tai gali praversti sprendžiant tam tikras problemas bei siekiant geresnių rezultatų“, – sako „Lidl Lietuva“ valdybos narė ir personalo vadovė.

S.Savickienė pabrėžia, kad įmonėje į studentus žiūrima kaip į jaunuosius kolegas. Dėl to visiems praktikantams apmokama už jų darbą bei stengiamasi jiems suteikti įvairių įgūdžių ir padėti pagrindus tolimesnei jų karjerai.

Be to, „Lidl Lietuva“ praktikantams suteikiamas lankstus darbo grafikas ir galimybė dirbti tarptautinėje aplinkoje. S. Savickienė pažymi, kad šiuo metu studentai laukiami įvairiuose skyriuose ir departamentuose: rinkodaros, pardavimų skatinimo, prekių srautų valdymo, logistikos ir kituose.

Studentams, kuriems praktika neaktuali, bendrovė siūlo darbą „Lidl“ parduotuvėse. Jie kviečiami dirbti nepilnu etatu, derinant darbo grafiką su studijomis.

Šiuo metu Lietuvoje iš viso veikia 69 „Lidl“ parduotuvės 26-uose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse ir Nemenčinėje.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų