Populiarėja nuosavos elektromobilių įkrovimo stotelės

Tvarumas ir ekologija – tai temos, kuriomis šiandien diskutuojame kasdien. Ir ne tik diskutuojame, bet ir imamės veiksmų. Vienas jų – automobilių parko modernizavimas, skatinant elektromobilių naudojimą. Tai daug švaresnis būdas keliauti, kuris dar leidžia ir šiek tiek sutaupyti. Tačiau elektromobiliams reikalinga ir infrastruktūra, tad nuosavos elektromobilių įkrovimo stotelės tarp gyventojų vis labiau populiarėja. Panagrinėkime, kokie jų privalumai.

Daugiau autonomijos

Nuosavos elektromobilių įkrovimo stotelės leidžia išvengti didelių kainų svyravimų kraunant elektromobilį mieste. Be to, jos suteikia ir nepriklausomybę nuo kitų rūšių kuro kainų, pavyzdžiui, benzino ar dyzelino. Patogu ir tai, kad tokios elektromobilių įkrovimo stotelės gali būti įrengiamos ten, kur patogu: stovėjimo vietoje lauke, požeminiame ar antžeminiame garaže ir kt.

Taip pat nuosava įkrovimo stotelė gelbsti nuo eilių prie viešųjų stotelių, laukimo ir laiko švaistymo. Itin patogu tai, kad tokia stotele automobilį galite krauti tuomet, kai jis išties nėra reikalingas, pavyzdžiui, nakties metu, kai miegate.

Padeda sutaupyti

Nors dėl to, kiek sutaupo elektromobilių vairuotojai, ginčijasi net ir ekspertai, reikia pripažinti, kad nuosava įkrovimo stotelė sutaupyti tikrai padės. Taip yra todėl, kad krauti elektromobilio baterijas viešosiose stotelėse kainuoja gerokai brangiau. Taigi, jei nusprendėte automobilį su vidaus degimo varikliu iškeisti į tyliai ir švariai važiuojančią elektrinę transporto priemonę, verta pagalvoti ir apie įkrovimo stotelę.

Elektromobilių įkrovimo stotelės, palyginti su paties elektromobilio pirkimu, nereikalauja didelių investicijų. Be to, skaičiuojant įkrovimo mieste kainas, stotelės įrengimas greitai atsipirks. Modernios įkrovimo stotelės leidžia valdyti visą procesą, reguliuoti elektros energijos sąnaudas ar greitai įkrauti elektromobilį.

Laiko taupymas

Elektromobilių įkrovimo stotelės, skirtos individualiam naudojimui, pasižymi puikiomis savybėmis ir parametrais. Jos elektromobilių baterijas įkrauna greitai ir efektyviai. Tai itin aktualu tiems, kurie daugiau važinėja ir savo elektromobilį krauna dažnai. Viešosios įkrovimo stotelės savo efektyvumu negali prilygti privačioms, visų pirma, dėl prie jų dažnai esančių eilių – įkrovimo vienu metu gali laukti net kelios transporto priemonės. Turėdami savo elektromobilio įkrovimo stotelę, galėsite pamiršti apie tokį laiko švaistymą.

Teigiamas poveikis aplinkai

Nors daugelis gyventojų pirmiausiai galvoja apie patogumą ir ekonomiją, negalima pamiršti ir neigiamo poveikio aplinkai. Būtent jį elektromobiliai padeda efektyviai mažinti. Daugelis įsirengia elektromobilių įkrovimo stoteles ir jomis dalijasi su kaimynais, rodo gerą pavyzdį – jis, kaip žinia, užkrečiamas.

Vairuoti elektromobilį – tai ne tik pasirinkimas, bet ir tam tikros tendencijos formavimas. Vis dar vyrauja daugybė mitų apie pačius elektromobilius, jų krovimą ir įkrovimo stoteles. Augant nuosavų stotelių skaičiui (jas galima pastebėti stovėjimo aikštelėse, garažuose ir kt.), mitai pamažu sklaidosi ir gyventojai supranta, kad elektromobiliai išties yra ateities technologija, kuria naudotis galima pradėti jau šiandien.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų