Spausdinti šį puslapį

Tyrimas: ką apsvarsto skolindamiesi vyrai ir moterys?

Tyrimas: ką apsvarsto skolindamiesi vyrai ir moterys? Tyrimas: ką apsvarsto skolindamiesi vyrai ir moterys?

Gyvenime kartais tenka pagalvoti ir apie paskolos ėmimo galimybę. Vieniems to priežastis – naujas būstas, kitiems automobilis, tretiems ne tokios malonios aplinkybės – netikėtos išlaidos ar nuostoliai.

Bet ar kada susimąstėte, kam dažniausiai paskolas linkusios imti moterys, o kam – vyrai? Centrinės ir Rytų Europos šalyse atlikta finansų grupės „International Personal Finance“ (IPF) klientų apklausa parodė, jog skirtumų tarp silpnosios ir stipriosios lyties atstovų šiuo klausimu – daugiau nei panašumų. Todėl pristatome vyrų ir moterų skolinimosi priežasčių TOP 3.

Moterims svarbiausia – jų ir artimųjų gerovė

Nors dažniausiai moterys teigė, jog veikiausiai imtų paskolą būsto tobulinimui, kone tiek pat apklaustųjų tvirtino, jog paskolą imtų ir sveikatos išlaidoms apmokėti. Taip teigė keturios moterys iš dešimties. Tuo tarpu vyrų, kurie svarstytų apie tokią paskolos priežastį, buvo dvigubai mažiau – tik kiek daugiau nei 20 proc. Įdomu tai, jog bendras Europos Sąjungos vidurkis yra dar mažesnis – tik kas dešimtas apklausos dalyvis teigė, jog imtų paskolą sveikatos išlaidoms padengti. Ar tai parodo, kad Lietuvos moterys jaučiasi nesaugiai, ar tai, jog joms visų svarbiausia – sveikata? Galime tik svarstyti.

Galiausiai, kas trečia moteris teigė, jog paskolą imtų užklupus netikėtoms išlaidoms. Tokios išlaidos gali ištikti bet ką, bet kur ir bet kada – ar tai būtų sugedęs automobilis, prakiuręs stogas ar sveikatos problemos. Nuo to nėra apsaugotas niekas ir, neturint santaupų, gali būti sunku apmokėti akimirksniu atsiradusias išlaidas. Tad galime manyti, jog moterys, neskaitant noro pagerinti savo   gyvenamąją vietą, yra labiau patenkintos savo gyvenimu ir paskolos griebtųsi nebent tada, kai jos tikrai labai reikėtų.

Vyrams – svarbesnės svajonės

Turbūt niekam nekeista, jog vyrų norai ir poreikiai kiek skiriasi nuo moterų. Tačiau, kitaip nei moterų, vyrų prioritetai yra gan aiškūs ir nuspėjami. Pirmoje vietoje vyrai, kaip ir moterys, paskolą imtų savo gyvenamosios vietos gerinimui. Kiek įdomiau yra tai, jog antroje vietoje vyrai paskolą imtų dėl... automobilio. Tokį atsakymą pateikė net kas ketvirtas apklausoje dalyvavęs vyras Lietuvoje. Panašu, jog vyrai drąsiai svajoja ir yra tas svajones pasiryžę įgyvendinti bet kokia kaina.

Žinoma, kartais svajonės būna brangesnės, nei tuo metu leidžia finansai, tačiau panašu, jog tai lietuvių vyrų nesustabdo – jie yra labiau linkę įsiskolinti. Tai patvirtina ir apklausos rezultatai – trečioje vietoje, daugiau nei ketvirtadalis vyrų teigė, jog imtų paskolą tam, kad grąžintų jau turimas skolas.

Ką apsvarstome skolindamiesi?

Kaip matome, vyrų ir moterų norai skiriasi, bet ar skiriasi veiksniai, dėl kurių nusprendžiama imti paskolą? Anot „Provident Finansai“ marketingo vadovės Dovilės Krinickienės, kalbant apie paskolas, moterys dažniau būna atsakingesnės nei vyrai: „Apklausoje dalyvavusios moterys dažniau teigė, jog joms prieš imant paskolą svarbu būti tikroms, kad pajėgs ją grąžinti. Taip pat jos gerokai dažniau domisi bendra vartojimo kredito kainos metine norma. Be visa to, moterys labiau nei vyrai pasveria, ar joms iš tiesų reikia tos paskolos. Vyrai, tuo tarpu, yra labiau susikoncentravę ties savo svajonių pirkiniu ir paskolos sąlygos jiems nėra tokios svarbios kaip moterims.“


Gali būti naudinga pasidomėti daugiau: faktoringas

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Susiję įrašai (pagal žymę)