Savivaldybės paskelbs naujų valstybės finansuojamus būrelių sąrašus

Savivaldybės paskelbs naujų valstybės finansuojamus būrelių sąrašus Savivaldybės paskelbs naujų valstybės finansuojamus būrelių sąrašus

Artimiausiu metu kiekvienos savivaldybės interneto svetainėje bus paskelbti neformaliojo švietimo programų ir būrelių, kuriems nuo spalio 1 d. skiriamas valstybės finansavimas, sąrašai bei informacija apie juos.

Kviečiame tėvus sekti savivaldybių informaciją.

Vaikai ir tėvai, pasirinkę tik vieną iš paskelbtų programų, turės atvykti į nurodytą vietą  ir pasirašyti sutartį su programos vykdytoju, kad būtų apmokėtas jų dalyvavimas pasirinktame būrelyje, kurį jie galės lankyti ne mažiau kaip 2 kaip val. per savaitę.

Tėvai turėtų atkreipti dėmesį, kad ne visos neformaliojo vaikų švietimo  veiklos galės gauti tikslinį valstybės finansavimą.  Jis neskiriamas bendrojo ugdymo mokyklų būreliams apmokėti, taip pat ugdymui pagal formalų švietimą papildančio ugdymo programas muzikos, meno, sporto mokyklose. Tai yra, nebus galima apmokėti ilgalaikio ugdymosi šiose mokyklose, pavyzdžiui, 3, 4 metų ugdymo. 

Švietimo ir mokslo ministerija primena, kad nuo spalio 1 d. neformaliojo vaikų švietimo (NVŠ) veikloms skiriamas tikslinis valstybės finansavimas - krepšelis. Iš valstybės biudžeto šiems metams tam skirta 3 mln. 240 tūkst. eurų.

Lėšos paskirstytos savivaldybėms pagal mokinių skaičių. Rekomenduojama lėšų suma vienam NVŠ programoje dalyvaujančiam vaikui yra 15 eurų per mėnesį.

Tikimasi, kad 20 proc. daugiau vaikų galės dalyvauti NVŠ, t.y. 76 tūkst. vaikų ne tik didžiuosiuose miestuose, bet ir rajonuose. Taip pat atsiras naujesnių, įdomesnių neformaliojo švietimo formų, programas galės siūlyti įvairių sričių atstovai, laisvieji mokytojai.

Panašus NVŠ principas buvo išbandytas ES remtame projekte 4 savivaldybėse. Didžiausias projekto pasiekimas – sukurtos ir vaikams pasiūlytos naujos popamokinės veiklos arčiau namų, pavyzdžiui, robotika, liaudies amatai, teatras.

Rengdamasi tiksliniam NVŠ finansavimui, ministerija kartu Ugdymo plėtotės centru organizavo informacinius seminarus regionuose, kuriuose dalyvavo beveik 1000 savivaldybių, mokyklų, laisvųjų mokytojų atstovų. 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų