„Swedbank“: Ką daryti bankomate radus pamirštus pinigus?

„Swedbank“: Ką daryti bankomate radus pamirštus pinigus? „Swedbank“: Ką daryti bankomate radus pamirštus pinigus?

„Swedbank“ statistika rodo, kad kiekvieną mėnesį bankomatuose išsigryninę pinigus pasiimti juos pamiršta iki 60 klientų. Banko specialistai ragina bankomate rastų banknotų neimti ‒ per 15 sekundžių pinigai automatiškai bus įtraukti atgal į bankomatą.

Jei pinigai visgi paimami ir nepristatomi į banką, tai prilyginama vagystei.

„Radę bankomate pamirštus pinigus žmonės dažniausiai sutrinka: kaip elgtis, imti pinigus ar jų neimti? Jei bankomatu pasinaudojęs asmuo jau yra nuėjęs ir jo įspėti nebeįmanoma, tuomet geriausia yra nedaryti nieko. Bankomatai turi automatinio pinigų įtraukimo funkciją – nepaimti pinigai grįžta atgal į bankomatą ir būna fiksuojamas faktas, kad nuo kortelės nurašyti pinigai nebuvo paimti. Vėliau klientui nurodžius įvykio aplinkybes ir bankui atlikus bankomato inkasavimą, pinigai grįžta atgal į kliento sąskaitą, paprastai tai trunka nuo kelių dienų iki savaitės“, – aiškina Loreta Lapinskaitė, „Swedbank“ Klientų aptarnavimo tarnybos vadovė.

Jei bankomate pamiršti pinigai atnešami į banko padalinį, grąžinimo procedūra tikrajam jų savininkui gali užtrukti ilgiau. Kaip pastebi L. Lapinskaitė, tokių atvejų skaičius pastaruoju metu išaugo: „Jei iki šiol per mėnesį vidutiniškai sulaukdavome apie 12 atvejų, kai pamiršti pinigai atnešami į banką, tai spalio mėnesį tiek jų užregistravome jau per pirmąsias dvi savaites. Akivaizdu, kad nešdami surastus pinigus gyventojai tikrai nori gero, bet visgi patartume bankomate rastų pinigų tiesiog neliesti ‒ taip jie paprasčiau ir greičiau sugrįš į juos pamiršusio asmens sąskaitą“.

Dažniau pamiršta jauni

„Swedbank“ statistika rodo, jog bankomatuose kas mėnesį pinigus palieka maždaug 50-60 klientų. Vidutinė paliekamų pinigų suma siekia apie 70 eurų. Pinigus bankomatuose dažniau linkę pamiršti jaunesnio amžiaus gyventojai.

„Paimti pinigus dažniausiai pamiršta skubantys ir užsiėmę žmonės, kurie vienu metu atlieka kelis veiksmus – ir gryninasi pinigus, ir tvarko reikalus bei kalba telefonu. Jų dėmesys būna nukreiptas į kitus dalykus, todėl pasiėmę bankomato grąžintą kortelę, pinigus jie gali ir pamiršti. Vyresnio amžiaus žmonės, priešingai, dažniau gali nesuspėti per nustatytą laiką paimti pinigų ir juos bankomatas įtraukia atgal“, – tęsia „Swedbank“ atstovė L. Lapinskaitė ir primena, kad nutikus tokiems atvejams gyventojai turėtų nedelsdami apie tai pranešti bankui.

Susekti padeda vaizdo medžiaga

„Swedbank“ Klientų aptarnavimo tarnybos vadovė taip pat pataria nesusigundyti bankomate rastais „niekieno“ pinigais ir jų neįsidėti į kišenę. „Bankomate rastų pinigų nusavinimas yra prilyginamas vagystei ir kiekvienu tokiu atveju policija pradeda tyrimą. Tyrėjų darbą gerokai palengvina šiuolaikinės technologijos – praktiškai visi šiuolaikiniai bankomatai turi filmavimo ar fotografavimo įrangą. Net jei paėmęs svetimus pinigus žmogus jokios operacijos bankomate neatliks, išvengti atsakomybės greičiausiai nepavyks. Žinant nesėkmingai pasibaigusios pinigų gryninimosi operacijos datą ir laiką, policija gali atsekti nesąžiningai pasielgusio asmens tapatybę pasitelkdama vaizdo medžiagą“.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų