Spausdinti šį puslapį

Padės jaunuoliams atrasti save ir įsilieti į darbo rinką

Padės jaunuoliams atrasti save ir įsilieti į darbo rinką Padės jaunuoliams atrasti save ir įsilieti į darbo rinką

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos niciatyva šalyje pradėtas  įgyvendinti jaunimui skirtas projektas „Atrask save“, kuriame bus teikiamos ankstyvos intervencijos ir aktyvumo skatinimo priemonės.

Trejus metus vyksiančiame projekte dalyvaus 35 tūkst. jaunuolių – siekiama užtikrinti sklandų jų perėjimą po nedarbo laikotarpio, neaktyvaus gyvenimo į darbo rinką ar švietimo sistemą. Šiame Jaunimo garantijų iniciatyvos pirminės intervencijos projekte skatinamas dalyvauti neaktyvus, nedirbantis, nesimokantis ir mokymuose nedalyvaujantis 15-29 metų jaunimas. Lietuvos darbo birža integruos į darbo rinką 23 tūkst. ir Jaunimo reikalų departamentas – 12 tūkst. jaunuolių.

Projekto dalyviams bus sudarytos sąlygos dalyvauti savanoriškoje ir jaunimo motyvaciją skatinančiose veiklose, kurios jiems padės įgyti asmeninių, socialinių ir profesinių kompetencijų, pasirengti sugrįžti į švietimo sistemą ar įsitvirtinti darbo rinkoje.  Motyvuotiems bedarbiams bus suteiktos galimybės įgyti trūkstamų gebėjimų ir kompetencijų.

 Lietuvos darbo birža prie SADM neturintiems profesijos ir kompetencijų 16-29 jauniems bedarbiams rengs užsiėmimus motyvacijai skatinti, ugdys bendravimo, savarankiškumo ir socialinius įgūdžius, išsiaiškins jų darbinius gebėjimus, profesinius interesus ir asmenybės bruožus.

Pasirengusiems darbo rinkai jaunuoliams darbo birža suteiks papildomų gebėjimų ir kompetencijų – efektyviai save pristatyti darbo paieškos ir darbo situacijose bendraujant su potencialiais darbdaviais, valdyti konfliktus ir stresines situacijas, supažindins su vietos įmonėmis,  paklausiomis darbo vietomis ir joms užimti keliamais reikalavimais. Kiekvienas šios tikslinės grupės dalyvis turės galimybę apsilankyti trijose gyvenamojoje savivaldybėje veikiančiose įmonėse, taip pat  galės įgyti konkrečių profesinių kompetencijų dalyvaudamas neformaliame profesiniame mokyme.

Lietuvos darbo birža projektą įgyvendins kartu su Jaunimo reikalų departamentu (JRD), 10 teritorinių darbo biržų ir 56 su jaunimu dirbančiomis ir jaunimo organizacijomis.

Projektas vyks iki  2018 m. rugsėjo 20 d.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)