Spausdinti šį puslapį

Padės deklaruoti pajamas ir turtą

Padės deklaruoti pajamas ir turtą Padės deklaruoti pajamas ir turtą

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (AVMI) informuoja, kad prasidėjus metiniam gyventojų pajamų ir turto deklaravimui, Mokesčių inspekcijos specialistai regioninėse bibliotekose ir seniūnijose teiks pagalbą atokiau gyvenantiems mokesčių mokėtojams.

Balandžio 7 d. nuo 9 val. iki 12 val. Vilniaus AVMI specialistai gyventojų lauks Taujėnų bibliotekoje. Pajamas ir turtą būtina deklaruoti iki gegužės 2 d.

„Suprasdami, kad dalis atokiau gyvenančių žmonių ne visuomet turi galimybę atvykti į artimiausią Mokesčių inspekcijos gyventojų aptarnavimo padalinį, norime jiems padėti paprasčiau įvykdyti savo pareigą. Siekdami užtikrinti, jog visi, kuriems reikia VMI specialisto pagalbos teisingai užpildyti ir laiku pateikti pajamų ir turto deklaracijas jos sulauktų, keliaujame ten, kur gyventojams patogu atvykti“, - sako Vilniaus AVMI viršininkė Edita Glumbakienė, pažymėdama, kad tokie susitikimai taip pat padeda gyventojams iš arčiau susipažinti su VMI el. paslaugomis bei įgusti jomis naudotis savarankiškai.

Į Taujėnų biblioteką pajamas ar turtą deklaruoti atvyksiantys gyventojai su savimi turėtų turėti tapatybės kortelę arba pasą, interneto bankininkystės prisijungimo kodus ar VMI išduotas prisijungimo prie Elektroninės deklaravimo sistemos priemones.

Vilniaus AVMI primena, kad pateikti metinę pajamų deklaraciją privalo individualią veiklą vykdę (net jeigu negavo pajamų) ar įvairių rūšių palūkanas (pvz. už indėlius, paskolas, vertybinius popierius) gavę gyventojai; pridėtinės vertės mokesčio mokėtojai, gavę pajamų iš žemės ūkio veiklos ( nuo sumos); taip pat gyventojai, gavę pajamų iš žemės nuomos, kito nekilnojamojo turto nuomos, gavę pajamų pardavus nekilnojamąjį turtą.

Deklaruoti pajamas privalo ir individualių įmonių savininkai, ūkinių ir mažųjų bendrijų nariai, gavę pajamų iš šių įmonių ar bendrijų; gyventojai, pasinaudoję per dideliu metiniu neapmokestinamuoju pajamų dydžiu, gavę didesnes nei 2500 eurų vertės dovanas pinigais ar turtu iš kitų asmenų (ne iš šeimos narių) gavę gyventojai.

Pajamų deklaraciją privalu pateikti valstybės tarnautojams, politikams ir kitiems LR gyventojų turto deklaravimo įstatyme nurodytas pareigas 2015 m. ėjusiems gyventojams bei jų šeimos nariams ir pan. GPM deklaraciją aktualu pateikti tiems gyventojams, kurie nori pasinaudoti gyventojų pajamų mokesčio lengvatomis.

Visą aktualią informaciją apie 2015 m. gyventojų pajamų ir turto deklaravimą mokesčių mokėtojai gali rasti apsilankę VMI interneto svetainės skyrelyje „Deklaravimas 2015“, adresu http://www.vmi.lt/cms/deklaravimas-2015.  Pasikonsultuoti su VMI specialistais mokesčių klausimais galima  paskambinus telefonu 1882 arba +370 5 255 3190. Telefonu suteikta konsultacija yra lygiavertė rašytinei, nes pokalbiai yra įrašomi ir saugomi 5 metus.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)