Spausdinti šį puslapį

Didesnė alga – ne visiems

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis neseniai pasirašė įsakymą dėl socialinių darbuotojų darbo užmokesčio.

Darbuotojų, teikiančių socialinę priežiūrą socialinės rizikos šeimoms, kurių darbo užmokestis finansuojamas iš valstybės specialių tikslinių dotacijų savivaldybių biudžetams, pareigybei nustatomas minimalus pareiginės algos pastoviosios dalies koeficientas 4,7.

Ši darbo užmokesčio apmokėjimo tvarka taikoma nuo lapkričio 1 d.

Pasak Ukmergės rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos ir socialinės paramos skyriaus vedėjos Asta Leonavičienės, šiuo metu socialinių darbuotojų, dirbančių su rizikos šeimomis, atlyginimo koeficientas yra nuo 4,08 iki 4, 35 (pareiginės algos baziniai dydžiai).

Nuo lapkričio 1 d. šis dydis bus 4,7. Pinigine išraiška tai – apie 46 eurus darbuotojui, kurio koeficientas 4,35. Tokių yra dauguma. Pasak vedėjos, šiuo metu rajone yra 24 šį darbą dirbantys asmenys.

Tačiau į „Ukmergės žinių“ redakciją neseniai paskambinusi moteris tikino, kad ne visiems panašų darbą dirbantiems ukmergiškiams alga didės.

„Dirbu rajono savivaldybės biudžetinėje įstaigoje socialine darbuotoja. Mano atlyginimo koeficientas yra 4,38. Socialinės apsaugos ir darbo ministras išleido įsakymą, kuriuo socialiniams darbuotojams, dirbantiems su socialinės rizikos šeimomis, kelia koeficiento minimalią ribą iki 4,7. O kaip mes, kiti socialiniai darbuotojai? Argi mūsų darbas mažiau atsakingas ar išsilavinimas kitoks? Kas turi nustatyti mūsų atlyginimų koeficientų žemiausią ribą?

A. Leonavičienė sako negalinti komentuoti teisės aktų, nes ministro įstatymas susijęs su deleguota valstybės funkcija.

„Savivaldybių įstaigose dirbantiems darbuotojams koeficientai nustatomi pagal LR valstybės ir savivaldybių įstaigų darbuotojų darbo apmokėjimo įstatymą. Turint aukštąjį socialinį išsilavinimą ir stažą nuo 2 iki 5 metų, mažiausias koeficientas yra 3,1. Kiekviena įstaiga planuoja savo lėšas darbo užmokesčiui pagal gaunamą finansavimą“, – teigia vedėja.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Susiję įrašai (pagal žymę)