Lietuvos ekonomikos naujienos

Skirtingi bankai už tam tikras tas pačias paslaugas gali taikyti skirtingus įkainius. Tai priklauso nuo to, kurioje klientų kategorijoje esate ir kokie jūsų mokėjimo poreikiai.

Ukmergės rajono tarybos sprendimu 2019 metams nutarta palikti nuo 2013-ųjų galiojančius nekilnojamojo turto mokesčio tarifus.

Siūlo sumažinti mokesčius

Atsižvelgiant į valstybės lygio ekstremalią situaciją dėl meteorologinių reiškinių, jos padarytą žalą žemės ūkiui ir Ukmergės rajono žemdirbių asociacijos prašymą, šiemet siūloma sumažinti mokesčių naštą mūsų rajono žemdirbiams.

Kiek sumokėjome mokesčių?

Pernai į Ukmergės rajono biudžetą gauta 12,8 mln. eurų pajamų – biudžeto surinkimo planas įvykdytas 121,3 proc. Tai 11,6 proc. daugiau nei užpernai. Didžiausią dalį pajamų sudaro gyventojų ir įmonių sumokami mokesčiai.

Karšto vandens apskaitos prietaisų butuose ir kitose patalpose aptarnavimo mokestį nustato savivaldybių tarybos. Kaip tik kitą savaitę vyksiančiame tarybos posėdyje ir siūloma svarstyti šį klausimą, kuriam pritarus, mokestis ukmergiškiams keliolika centų per mėnesį padidėtų.

Padidėjus minimaliai mėnesinei algai, nežymiai kinta minimalus fiksuotas pajamų dydis, taikomas įsigyjant verslo liudijimą. Nauja tvarka įsigalios kitąmet.

Birutės gatvės gyventoja turėjo skundų dėl atliekų vežėjo paslaugų ir mokesčių už atliekų surinkimą.

Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) paskelbtame įmonių, 2014 m. sumokėjusių daugiausiai mokesčių į valstybės biudžetą, saraše kaip ir kasmet puikuojasi tabako ir alkoholio pramonės atstovai.

Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (VMI) primena, kad šiemet gyventojai ir įmonės žemės mokestį sumokėti turi iki lapkričio 16 dienos.

Plinta naujas sukčiavimo būdas

Policijos pareigūnai pastebi naują sukčiavimo būdą – pasiimant greitąjį kreditą žmogui lieka įsipareigojimai. Pareigūnai įspėja žmones būti atsargesniais, nepasitikėti nepažįstamaisiais, siūlančiais atsidaryti sąskaitas, neperduoti savo prisijungimo prie el. bankininkystės duomenų.

Puslapis 1 iš 2

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų