Spausdinti šį puslapį

Susisiekimo ministras: vaikai savo mokyklas turi pasiekti saugiai

Susisiekimo ministras: vaikai savo mokyklas turi pasiekti saugiai Susisiekimo ministras: vaikai savo mokyklas turi pasiekti saugiai

Susisiekimo ministerija atkreipia eismo dalyvių dėmesį, kad š. m. rugsėjo 1–10 d. Lietuvos keliuose vyks akcija „Pasiekime mokyklą saugiai“.

Ji sutaps su naujų mokslo metų pradžia, kai į mokyklas vėl skubės tūkstančiai moksleivių. Šios akcijos tikslas – padėti išvengti skaudžių eismo nelaimių vaikams, po vasaros atostogų atpratusiems nuo intensyvaus eismo sąlygų.

„Po atostogų vaikų atidumas dažniausiai būna sumažėjęs, o kelias į mokyklą gali atrodyti įprastas ir nepavojingas. Vaikų saugumas labai priklauso nuo suaugusiųjų požiūrio į saugų eismą. Labai svarbu, kad vaikai teisingai suvoktų ir įvertintų eismo metu kylančias grėsmes ir savo mokyklas pasiektų saugiai, todėl mūsų pareiga jiems kaskart priminti saugaus elgesio kelyje taisykles“, – sako susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius.

Akcijos metu Valstybinės kelių transporto inspekcijos prie Susisiekimo ministerijos (Inspekcija) pareigūnai atidžiai stebės ir tikrins keleivines transporto priemones, vežančias moksleivius.

Inspekcijos pareigūnai kontroliuos, kad vairuotojai moksleivius įlaipintų ir išlaipintų tik tam skirtose, kad moksleiviai nebūtų vežami sausakimšais mokykliniais autobusais, o kartu su jais nevažiuotų pašaliniai keleiviai. Pareigūnai taip pat tikrins, ar keleivinės transporto priemonės atitinka techninius reikalavimus ir yra parengtos vežti mokinius.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)