Spausdinti šį puslapį

Kandidatūrą į generalinius prokurorus svarstys kitą savaitę

Gedimino Nemunaičio nuotr. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Kitą savaitę turėtų paaiškėti, ar Seimas pritars generaliniu prokuroru siūlomai ukmergiškio teisėjo Evaldo Pašilio kandidatūrai. Dekretą, kuriuo į šias pareigas teikia teisėjo kandidatūrą, pasirašė šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Kandidatas yra teisininkas profesionalas, turintis ikiteisminio tyrimo pareigūno, teisėjo darbo ir vadovaujamo darbo patirties“, – teigiama prezidentūros pranešime.

Šiomis dienomis kandidatas prisistato Seimo komitetuose bei frakcijose. Prisistatydamas parlamentarams, E. Pašilis vardijo skaudžiausias prokuratūros problemas: susiskaldymą, nesibaigiančius mūšius dėl darbo krūvių skaičiavimo, procedūrų skaidrumo. Kandidato nuomone, prokuratūrai reikalingas atsinaujinimas.

Antradienį E. Pašilio kandidatūra bus svarstoma Seimo plenariniame posėdyje. Vyks slaptas parlamentarų balsavimas dėl jo paskyrimo į šias pareigas.

Prieš kelias savaites E. Pašilis Pretendentų į teisėjus atrankos komisijos pripažintas vienu tinkamiausių Lietuvos apeliacinio teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjo pareigoms eiti.

Atrankos komisija E. Pašilį apibūdina kaip pasižymintį gerais administravimo įgūdžiais, aukšta profesine kultūra, komunikabilų, atsakingą, pareigingą ir taktišką, visose situacijose išliekantį objektyvų ir sąžiningą, siekiantį aukštų profesinių standartų.

Teisininko kvalifikaciją įgijęs Lietuvos policijos akademijoje ir Vilniaus universitete, E. Pašilis dirbo Ukmergės rajono policijos komisariate Ekonominių nusikaltimų tyrimo tarnybos jaunesniuoju inspektoriumi, taip pat Mokesčių policijos departamento prie VRM Vilniaus apskrities skyriuje Kvotos ir operatyvinės veiklos tarnybos inspektoriumi.

Teisėjo karjerą pradėjo 1999 metais. Penkerius metus vadovavo Ukmergės rajono apylinkės teismui. Teisėjas specializuojasi baudžiamųjų bylų nagrinėjime, o jo darbo kokybės rodikliai yra aukštesni už statistinius apylinkių teismų rodiklius.

42 metų teisininkas nuolat kelia profesinę kvalifikaciją – mokymuose Ispanijoje, Vokietijoje, Liuksemburge, yra dalyvavęs teismų pirmininkų kvalifikacijos kėlimo programose, kalba angliškai ir rusiškai.

Ukmergiškis vedęs, žmona užsiima individualia veikla siuvimo ir tekstilės srityje, dvi dukros – moksleivės.

Pagal Prokuratūros įstatymą generaliniu prokuroru gali būti skiriamas asmuo, ne jaunesnis kaip 35 metų, nepriekaištingos reputacijos, mokantis valstybinę lietuvių kalbą, turintis Lietuvos Respublikos pilietybę, aukštąjį universitetinį teisinį išsilavinimą ir įgijęs teisės bakalauro ir teisės magistro ar teisininko profesinį kvalifikacinį laipsnį, turintis ne mažesnį kaip dešimties metų tarnybos prokuroru ir (arba) teisėjo arba kito teisinio darbo stažą.

Ukmergės žinios

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)