Mažės didžiausias leistinas pareigybių skaičius

Mažės didžiausias leistinas pareigybių skaičius Mažės didžiausias leistinas pareigybių skaičius

Ministrų kabinetas posėdyje apsisprendė nuo kitų metų pradžios sumažinti Vyriausybės nustatytą didžiausią leistiną pareigybių skaičių tokia dalimi, kad skirtumas tarp didžiausio leistino pareigybių skaičiaus ir įstaigose užimtų pareigybių skaičiaus sudarytų ne daugiau kaip 10 procentų.

Nuo 2016 m. balandžio 1 d. iš viso Vyriausybės nustatytas didžiausias leistinas pareigybių skaičius mažės apie 1290 pareigybių. Šiam tikslui posėdyje iš esmės pritarta Vyriausybės nutarimo „Dėl didžiausio leistino valstybės tarnautojų ir darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartis ir gaunančių darbo užmokestį iš valstybės biudžeto ir valstybės pinigų fondų, pareigybių skaičiaus patvirtinimo“ pakeitimams.

Prieš priimant tokį sprendimą, išanalizuoti Valstybės tarnautojų registro duomenys apie užimtas pareigybes įstaigose. 10 procentų skirtumas viršytas Aplinkos, Energetikos, Krašto apsaugos, Sveikatos apsaugos, Susisiekimo, Švietimo ir mokslo ministerijose, Lietuvos vyriausiojo archyvaro tarnyboje, Mokestinių ginčų komisijoje, Tautinių mažumų departamente ir Valstybės tarnybos departamente.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų