Prisiekė naujasis generalinis prokuroras

Evaldas Pašilis Evaldas Pašilis

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė vadovaudamasi Konstitucija ir Prokuratūros įstatymu bei pritarus Seimui, pasirašė dekretą, kuriuo paskyrė Evaldą Pašilį generaliniu prokuroru penkeriems metams ir suteikė vyriausiojo valstybinio justicijos patarėjo kvalifikacinį rangą.

Prezidentė taip pat priėmė naujojo generalinio prokuroro E. Pašilio priesaiką. E. Pašilis prisiekė būti ištikimas Lietuvos valstybei, vykdyti jos Konstituciją ir įstatymus, garbingai atlikti savo pareigas, ginti žmogaus teises, laisves ir teisėtus interesus, visada būti nešališkas, sąžiningas bei saugoti gerą prokuroro vardą.

Prezidentė priesaikos ceremonijoje pabrėžė, kad naujojo generalinio prokuroro laukia didelė atsakomybė ir svarbus darbas imantis esminių permainų prokuratūros sistemoje. Pasak Prezidentės, prokuratūra yra uždara ir prisidengdama nepriklausomumu, iki šiol vengė didesnės atsakomybės, efektyvesnio ir labiau žmogų ginančio darbo.

„Visuomenė tikisi iš prokuratūros, kad žmonių, bendruomenės ir valstybės interesai bus apginti. Todėl labai linkiu, kad prokuratūra taptų tokia teisėsaugos institucija, kuri būtų žmonių atrama ir jų gynėja", – sakė Prezidentė.

Taip pat Prezidentė palinkėjo naujam vadovui ne tik didinti visuomenės pasitikėjimą prokuratūra, bet ir pakeisti pačių prokurorų požiūrį į save ir savo darbą, kad būtų kuo mažiau savęs gynimo, ir kuo daugiau valstybės ir žmonių interesų saugojimo.

E. Pašilis turi 15 metų teisėjo darbo patirtį, 2007-2012 metais jis vadovavo Ukmergės rajono apylinkės teismui, specializavosi baudžiamųjų bylų nagrinėjime. Prieš keletą savaičių E. Pašilis Pretendentų į teisėjus atrankos komisijos vienbalsiai buvo pripažintas vienu tinkamiausių Lietuvos apeliacinio teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjo pareigoms eiti.

42 metų E. Pašilis teisininko kvalifikaciją įgijo Lietuvos policijos akademijoje ir Vilniaus universitete, taip pat yra dirbęs Ukmergės rajono policijos komisariate Ekonominių nusikaltimų tyrimo tarnybos jaunesniuoju inspektoriumi, Mokesčių policijos departamento prie VRM Vilniaus apskrities skyriuje Kvotos ir operatyvinės veiklos tarnybos inspektoriumi.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų