Spausdinti šį puslapį

Į geriausiųjų trisdešimtuką nepateko

Rolandas Janickas Rolandas Janickas

Savaitraštis „Veidas“ paskelbė geriausių Lietuvos merų trisdešimtuką. Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas į jį tik per plauką nepateko ir liko pirmas už šio brūkšnio.

Aštuntuose „Veido“ geriausių merų rinkimuose daugiausiai balų surinko Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, „sidabrą“ pelnė Klaipėdos meras liberalas Vytautas Grubliauskas.

Rinkimų „bronza“ šiemet atiteko pirmąkart sostinės meru išrinktam Liberalų sąjūdžio atstovui Remigijui Šimašiui.

Aštuntą kartą „Veido“ paskelbti geriausi Lietuvos merai buvo renkami remiantis trimis kriterijais: nuomonės apklausa, per kurią merai, administracijų direktoriai, viceministrai, ministerijų kancleriai, ministerijoms pavaldžių įstaigų vadovai ir kiti respondentai nurodė 5 merus, jų nuomone, vertus 1–5 taškų; Lietuvos laisvosios rinkos instituto sudarytu 2015 m. savivaldybių indeksu ir „Veido“ parengtu savivaldybių reitingu.

Vienintelis rinkimų metodikos pokytis, lyginant su praėjusiais metais, yra didesnis apklausos svoris: nuomonės apklausa šiemet lėmė iki 60 galutinio rezultato balų, nes dalis šiųmečių pretendentų tik pernai pradėjo savo pirmąją kadenciją, o savivaldybių reitinguose įvertintas jų pirmtakų darbas.

„Veidas“ pažymi, kad tarp 60 konkurentų – savivaldybių vadovų – ukmergiškis „darbietis“ Rolandas Janickas liko pirmas už geriausiųjų trisdešimtuko ribos.

Prieš jį sąraše – Širvintų rajono merė „darbietė“ Živilė Pinskuvienė (29) ir Kaišiadorių rajonui vadovaujantis konservatorius Vytenis Tomkus (30).

Tarp dešimties geriausių merų šiemet pateko 6 socialdemokratai, 2 liberalai, 1 konservatorius ir 1 visuomeninio komiteto atstovas.

Trisdešimtuke – po 9 socialdemokratus ir liberalus, 6 konservatoriai, 3 visuomeninių rinkimų komitetų atstovai, po 1 – Valstiečių ir žaliųjų bei Darbo partijų, Laisvės sąjungos atstovą.

Parengta pagal žurnalą „Veidas“

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Susiję įrašai (pagal žymę)