Spausdinti šį puslapį

Priešpaskutinis posėdis – rekordiškai trumpas

Šios kadencijos savivaldybės tarybos veikla eina į pabaigą. Priešpaskutiniame posėdyje politikai patvirtino šių metų biudžetą ir išnagrinėjo dar kelias dešimtis klausimų.

Praėjusią savaitę vykęs posėdis tradiciškai prasidėjo sveikinimais. Su praėjusiais, vasario mėnesį minėtais, gimtadieniais pasveikinti Valdas Petronis ir Klavdija Stepanova.

Po trumpų pasisakymų, patvirtinus šių metų biudžetą, visi kiti klausimai išspręsti be diskusijų, tad posėdis truko rekordiškai trumpą laiką – vos daugiau nei valandą.

Patvirtinta programa

Patvirtinta Ukmergės rajono savivaldybės aplinkos apsaugos rėmimo specialiosios programos 2018 metų priemonių vykdymo ataskaita, savivaldybės aplinkos apsaugos rėmimo specialiosios programos 2019 metų sąmata.

Jos išlaidų dalyje skirtos ir nepanaudotos lėšos, lėšų likutis ar viršplaninės lėšos gali būti paskirstytos kitoms programos priemonėms finansuoti.

Papildytas sąrašas

2016 metais savivaldybės taryboje buvo pritarta III etapo numatomų renovuoti namų sąrašui. Jis nuolat papildomas. Per laikotarpį nuo paskutinio sąrašo papildymo norą renovuoti savo daugiabučius pareiškė dar 5 namų gyventojai. Į sąrašą namų, kuriuose bus atliekama renovacija, įtraukti šie miesto daugiabučiai: Maironio g. 2, Uosių g. 3, Vaižganto g. 17, Dariaus ir Girėno g. 14, Anykščių g. 27.

Daugiabučiams, kurių gyventojai pritaria renovacijai, reikės parengti pastatų energinio naudingumo sertifikatus ir investicinius planus.

Nustatyta kadencija

Valstybės tarnybos įstatyme nustatyta, kad į pareigas neterminuotai priimtiems įstaigų vadovams nustatoma 5-erių metų kadencija.

Ukmergės rajono savivaldybės kontrolierius yra kontrolės ir audito tarnybos vadovas, tad kontrolieriaus pareigas einančiai Onutei Mikelienei nustatyta 5-erių metų kadencija. Ji baigsis 2023 m. gruodžio 31 d.

Valstybės tarnybos įstatyme nustatyta, kad į įstaigų vadovų pareigas priimama 5-erių metų kadencijai konkurso būdu. Savivaldybės kontrolieriui kadencijų skaičius nėra ribojamas.

Pritarta ataskaitoms

Posėdyje pritarta rajono savivaldybės kontrolės ir audito tarnybos, rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos, Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centro, rajono savivaldybės Vlado Šlaito viešosios bibliotekos, Kraštotyros muziejaus veiklos ataskaitoms.

Taip pat pritarta švietimo įstaigų veiklos ataskaitoms. Patvirtintos vaikų lopšelių-darželių „Buratinas“, „Eglutė“, „Nykštukas“, „Žiogelis“, „Ryto“ specialiosios mokyklos, Rečionių universalaus daugiafunkcio centro, Balelių universalaus daugiafunkcio centro, Sporto centro, Ukmergės meno mokyklos praėjusių metų veiklos ataskaitos.

Skirs daugiavaikei šeimai

Pakeistas tarnybinių gyvenamųjų patalpų fondo sąrašas. Iš jo išbrauktas vienas būstas Dariaus ir Girėno g. 30, nes jo nuomininkas nutraukia nuomos sutartį.

Atlaisvintas trijų kambarių butas bus nuomojamas šeimoms, turinčioms tris ar daugiau vaikų, turinčioms teisę į socialinio būsto nuomą.

Autobusai

Švietimo ir mokslo ministerija skyrė mūsų savivaldybei mokyklinį M2 klasės autobusą „Volkswagen Crafter“, kainuojantį 40 232 eurus. Jis bus perduotas Dukstynos pagrindinei mokyklai.

Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas sako, kad ši žinia labai gera. Pasak jo, pagal minėtą programą mokinių pavėžėjimo sąlygoms pagerinti Lietuvoje buvo numatyta skirti tik 8 autobusus, tad nebuvo daug vilies, kad vieno jų sulauks būtent mūsų rajonas.

Priimtas ir kitas panašus klausimas. Laikinai, iki birželio 30 d., nutarta perimti iš Vidiškių pagrindinės mokyklos M2 klasės mokyklinį autobusą „Mercedes-Benz Sprinter 311“ ir perduoti rajono savivaldybės administracijai.

Šiuo autobusu į Želvos gimnaziją bus pavėžėjami Žemaitkiemyje ir Valuose gyvenantys mokiniai.

Permainų imtasi atsižvelgiant į Lietuvos transporto saugos administracijos gautą raštą bei moksleivių tėvų kolektyvinį neseniai pateiktą prašymą dėl dabartinių nesaugių mokinių vežimo sąlygų. O nesaugios jos todėl, kad dabar naudojamas techniškai tvarkingas, tačiau gana senas geltonas autobusėlis yra be saugos diržų. Tuomet, kai jis buvo skirtas mūsų rajonui, saugos diržai autobusėliuose dar nebuvo privalomi. Šiuo metu visi jau yra su diržais.

Apie šią problemą Lietuvos transporto saugos administracija ir mokinių tėveliai pagalvojo po to, kai šią žiemą į avarija pateko vienas vaikus vežęs autobusėlis.

Pasibaigus nurodytam terminui, autobusas bus atgal perduodamas Vidiškių pagrindinei mokyklai.

Pagal esamą tvarką norint išspręsti šį klausimą teko kreiptis į savivaldybės tarybą.

Didins veiklos efektyvumą

VšĮ Ukmergės PSPC yra pateikęs paraišką projekto „Pirminės asmens sveikatos priežiūros veiklos efektyvumo didinimas Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centre“ finansavimui gauti.

Projekto tikslas – pagerinti įstaigos teikiamų paslaugų kokybę ir padidinti jų prieinamumą. Didžiausias galimas finansavimas – 92,5 proc., pareiškėjo minimalus įnašas – 7,5 proc. Tarybos sprendimu šiam projektui pritarta.

Ukmergės PSPC įpareigotas padengti netinkamas finansuoti, tačiau šiam projektui įgyvendinti būtinas išlaidas bei 5-erius metus užtikrinti investicijų tęstinumą.

Planuojama projekto vertė – 271 106 Eur. Iš jų: 228 378 Eur – ES lėšos, 20 151 Eur – valstybės biudžeto, 22 577 Eur – savivaldybės biudžeto lėšos.

Pristatė projektus

Rajono Investicijų ir užsienio ryšių skyriaus vedėja Rima Boškevičienė pateikė Vilniaus regiono integruotos teritorijų vystymo programos įgyvendinimo 2018 m. ataskaitą ir pristatė pernai įgyvendintus ar vykdomus projektus. Pažymėjo, kad visi jie vykdomi pagal numatytus terminus.

Ne paskutinis

Nors kitą mėnesį jau turėsime išsirinkę naują savivaldybės tarybą ir naują rajono merą, šios kadencijos darbas dar nebus pasibaigęs. Politikai dar rinksis į paskutinį posėdį, kuris numatytas kovo pabaigoje.

Pagal vietos savivaldos įstatymą, pirmąjį išrinktos naujos savivaldybės tarybos posėdį šaukia savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkas ne anksčiau kaip ankstesnės kadencijos savivaldybės tarybos įgaliojimų paskutinę dieną ir ne vėliau kaip praėjus 7 kalendorinėms dienoms nuo jos įgaliojimų paskutinės dienos, kuri nustatoma ketveriems metams.

Pirmasis šios kadencijos tarybos kadencijos posėdis vyko 2015 m. balandžio 14 d.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)