Dėl medikų konkurso – abejonės

Iš „Ukmergės žinių“ skaitytojų pastaruoju metu internete sulaukėme ne vieno komentaro, susijusio su Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro vadovais.

Nors rajono savivaldybės skelbtas konkursas užimti įstaigos vyriausiojo gydytojo pareigas vyko seniau, jo ukmergiškiai nepamiršta. Žmonėms rūpi, kodėl, jų teigimu, „per PSPC direktoriaus konkursą buvo klastojami dokumentai“.

„Komisijoje buvo pakeltas triukšmas, tačiau vėliau viskas nugesinta ir visuomenei paviešinta, neva dalyvavo vienas asmuo, nors taip nebuvo“, – tokiais ir panašiais pasipiktinimais dalijasi skaitytojai.

Pasak savivaldybės Personalo ir dokumentų valdymo skyriaus vedėjos Zinos Kurmelienės, dokumentus konkursui į Ukmergės PSPC vyriausiojo gydytojo pareigas buvo pateikę du pretendentai. „Kadangi vienas iš jų dokumentus prieš konkursą atsiėmė, konkurse dalyvavo tik vienas pretendentas, – teigė ji. – Apie dokumentų atsiėmimo priežastis gali pakomentuoti tik pats buvęs pretendentas, tad reikėtų tuo klausimu kreiptis į jį.“

Skyriaus vedėjos minimas asmuo – tai šeimos gydytojas Justas Šakalys, laikinai einantis PSPC poliklinikos vedėjo pareigas. Jo pasiteiravus apie šią situaciją, medikas nebuvo linkęs atvirauti.

„Į politines intrigas nesiveliu. Reikia gyventi ateitimi – ne praeitimi. Kurkime gražią Ukmergę kartu“, – pasidalyti platesniu komentaru jis nepanoro.

Priminė, kad ir žurnalistams, ir komentatoriams teks prisiimti atsakomybę, jeigu bus skleidžiama neobjektyvi informacija.

Apie minėtą konkursą, kuris nepraėjo be nesklandumų, „Ukmergės žiniose“ rašėme ne sykį. Konkursą teko kartoti. Iš pradžių buvo gauti dviejų pretendentų dokumentai, tačiau patikrinus juos paaiškėjo naujų aplinkybių. Nutarus jas išsiaiškinti, konkursas buvo kelioms dienoms atidėtas.

Tačiau atėjus nustatytam laikui vienas iš kandidatų – J. Šakalys – savo dokumentus, dėl kurių ir reikėjo tikslintis, atsiėmė. Apie tai irgi informavome savo skaitytojus. Pasirodžius publikacijai buvo viešai svarstoma, jog galbūt ne viskas minėtuose dokumentuose atitinka tikrovę.

Konkursą galiausiai laimėjo gydytoja Gitana Čepienė, kuri ir buvo likusi vienintelė kandidatė. Ji dabar vadovauja Pirminės sveikatos priežiūros centrui.

Įstaiga be vyriausiojo gydytojo liko pernai vasarą, kai šias pareigas paliko jos ilgametė vadovė Janina Galiauskienė. Centrui ji vadovavo du dešimtmečius.

J.Galiauskienė dalyvavo kovo 3 d. vykusiuose savivaldybių tarybų rinkimuose. Į Ukmergės rajono savivaldybės tarybą gyventojų ji yra išrinkta kartu su sutuoktiniu taip pat mediku Juozu Galiausku. Tarybos nario kėdę, jei neatsisakys šių pareigų, užims ir J. Šakalys. Visi trys gydytojai priklauso Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijai.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)

Komentarai  

+14 # Nu va 2019-03-18 12:45
Kas čia per gąsdinimai Justuk? Parašyk kaip buvo ištikrujų ir visiems bus aišku, nes dabar atrodai kaip Paksas "Aš nekaltas, aplinka kalta" ;-) ;-) ;-)
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+18 # visuomenė 2019-03-18 13:35
Ačiū Vaidotei už aktualios temos iškėlimą :) žinoti tiesą šiuo metu mums , Ukmergiškiams, yra ypač svarbu, nes šitie minimi asmenys pateko į tarybą. Tikrai nenoriu, kad mums gyvenimiškai svarbius sprendimus priimantys asmenys būtų tokie galimai nesąžiningai susitepę, klastojant svarbius dokumentus siekę sau postų. Todėl tikiu, kad žurnalistai ir visuomenė neleis šiems klausimams nugrimzti į užmarštį,o mes kaip rajono gyventojai taryboje turėsime tikrai vertus pasitikėjimo tarybos narius.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+17 # vietinis 2019-03-18 13:42
Yra rimtos priežastys kodėl dalyvis staiga atsisakė dalyvauti antrame etape, nors pradžioje pateikė dokumentus, prieš tai aktyviai reklamavosi spaudoje kaip naujasis vadovas, ką jis darys ir t.t -jas žino bet neaišku dėl kokių politinių priežasčių slepia Meras, stebėtojų pirmininkas A.Lyška, dokumentus tikrinusi komisija ir t.t.Teisybė vistiek išaiškės, nes šis žmogus tapo tarybos bariu
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-21 # bachurs 2019-03-18 14:00
Be reikalo triedžiate, juk išrinkta Čepienė.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+24 # Ane? 2019-03-18 20:00
Puiku, kad Čepienė laimėjo. Taip ir turėjo būti. Bet galėjo būti ir kitaip. Kažkas visgi išsigando. Gėda visai konservatorių partijai, kad Ukmergėj valdo šie veikėjai. Galiauskienė niekaip negali nurimti be valdžios. Visokiais būdais bandė prastumti savo augintinį. Dabar pusė miesto žino, kas ten įvyko, bet visi apsimeta durneliais. Žurnalistė irgi pabijojo paviešinti viską iki galo, nors bet kurio tarybos nario paklausus, kad įvyko, tuoj pat papasakotų. Agnei irgi verta susimąstyti, su kuo eina obuoliauti.
"Į politines intrigas nesiveliu. Reikia gyventi ateitimi – ne praeitimi. Kurkime gražią Ukmergę kartu“, – pasidalyti platesniu komentaru jis nepanoro." Tai nesiveli, ane? O į tarybą netyčia kandidatavai? Ups...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+22 # Nu jo 2019-03-18 21:45
Vat jei paskelbs viešai abiejų auditų išvadas, atliktas PSPC, kažin ar neatsiras lausvų vietų taryboje. Pora kregždučių turėtu išskrysti. ;-)
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+1 # Dar karta 2019-03-27 19:01
Audita atlieka nepriklsusoma imone ar asmuo turintis aud.pazimejima. Onos auditas negalioja, supraskit tai visi!!!!! Ir audito isvada yra viesa!!!!! Eikit ir reikalaukit ja paviesint!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+21 # Prirariu 2019-03-18 22:05
Auditas Pspc pabaigtas, dabar tik priklausys nuo tarybos nariu ar bus paviesintas, ar meras viska numuilins kaip uzgloste ir rinkimu i pspc vadovus skandala-juk po pokalbio su meru atsieme kanditatas dokumentus. Nebent Varnas issireikalaus paviesinimo bet jei susides su konservatoriais , viskas bus uzslepta
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+21 # Na 2019-03-18 22:16
Tai, laukiam laukiam naujienų...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+1 # STT 2019-03-27 18:53
ote name="Prirariu"]Auditas Pspc pabaigtas, dabar tik priklausys nuo tarybos nariu ar bus paviesintas, ar meras viska numuilins kaip uzgloste ir rinkimu i pspc vadovus skandala-juk po pokalbio su meru atsieme kanditatas dokumentus. Nebent Varnas issireikalaus paviesinimo bet jei susides su konservatoriais , viskas bus uzslepta
Audito isvada viesa, ji privalo but paviesinta! O kam idomu, kreipkites rastu ir bus pateikta asmeniskai! Tsi nera valstybes paslaptis! O audita kas atliko? Ji turi stlikt nepriklausoma audito imone, o ne Ona!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-18 # Lojikams 2019-03-18 22:47
Solidarumo ir socdemų lojimas, kas beliko;)
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+17 # pagalvokim... 2019-03-18 23:00
Šitas straipsniukas geras :-) Bet kodėl jis pasirodė būtent šiandien??? Ar tik čia ne pirmas žingsnis derinant koalicija??? Socdemai kreipiasi i konservus :lol: :lol: ?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+17 # pagalvojom 2019-03-18 23:34
V.Petronio "Ход конем"? :D tik ar paaukos savo pėšką lyšką?
Įdomi bus koalicija, tarp melo ir šantažo 8)
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+15 # fėja 2019-03-19 18:00
nereikia čia jokių kaltų aplink matyti nei socdemų nei solidarumų : nors užaugo berniukas, bet fėjos pasakomis vis dar tiki ;-) va taip ir tarybą pateko :-? dabar jau narstys visi po kaulelį ;-) ko gero visus keturis metus :eek: būtų ramiai sau tupėjęs ir šios istorijos užmarštin nueitų, bet ne - „Į politines intrigas nesiveliu. Reikia gyventi ateitimi – ne praeitimi. Kurkime gražią Ukmergę kartu“ :oops:
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų