Spausdinti šį puslapį

Dėl medikų konkurso – abejonės

Iš „Ukmergės žinių“ skaitytojų pastaruoju metu internete sulaukėme ne vieno komentaro, susijusio su Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro vadovais.

Nors rajono savivaldybės skelbtas konkursas užimti įstaigos vyriausiojo gydytojo pareigas vyko seniau, jo ukmergiškiai nepamiršta. Žmonėms rūpi, kodėl, jų teigimu, „per PSPC direktoriaus konkursą buvo klastojami dokumentai“.

„Komisijoje buvo pakeltas triukšmas, tačiau vėliau viskas nugesinta ir visuomenei paviešinta, neva dalyvavo vienas asmuo, nors taip nebuvo“, – tokiais ir panašiais pasipiktinimais dalijasi skaitytojai.

Pasak savivaldybės Personalo ir dokumentų valdymo skyriaus vedėjos Zinos Kurmelienės, dokumentus konkursui į Ukmergės PSPC vyriausiojo gydytojo pareigas buvo pateikę du pretendentai. „Kadangi vienas iš jų dokumentus prieš konkursą atsiėmė, konkurse dalyvavo tik vienas pretendentas, – teigė ji. – Apie dokumentų atsiėmimo priežastis gali pakomentuoti tik pats buvęs pretendentas, tad reikėtų tuo klausimu kreiptis į jį.“

Skyriaus vedėjos minimas asmuo – tai šeimos gydytojas Justas Šakalys, laikinai einantis PSPC poliklinikos vedėjo pareigas. Jo pasiteiravus apie šią situaciją, medikas nebuvo linkęs atvirauti.

„Į politines intrigas nesiveliu. Reikia gyventi ateitimi – ne praeitimi. Kurkime gražią Ukmergę kartu“, – pasidalyti platesniu komentaru jis nepanoro.

Priminė, kad ir žurnalistams, ir komentatoriams teks prisiimti atsakomybę, jeigu bus skleidžiama neobjektyvi informacija.

Apie minėtą konkursą, kuris nepraėjo be nesklandumų, „Ukmergės žiniose“ rašėme ne sykį. Konkursą teko kartoti. Iš pradžių buvo gauti dviejų pretendentų dokumentai, tačiau patikrinus juos paaiškėjo naujų aplinkybių. Nutarus jas išsiaiškinti, konkursas buvo kelioms dienoms atidėtas.

Tačiau atėjus nustatytam laikui vienas iš kandidatų – J. Šakalys – savo dokumentus, dėl kurių ir reikėjo tikslintis, atsiėmė. Apie tai irgi informavome savo skaitytojus. Pasirodžius publikacijai buvo viešai svarstoma, jog galbūt ne viskas minėtuose dokumentuose atitinka tikrovę.

Konkursą galiausiai laimėjo gydytoja Gitana Čepienė, kuri ir buvo likusi vienintelė kandidatė. Ji dabar vadovauja Pirminės sveikatos priežiūros centrui.

Įstaiga be vyriausiojo gydytojo liko pernai vasarą, kai šias pareigas paliko jos ilgametė vadovė Janina Galiauskienė. Centrui ji vadovavo du dešimtmečius.

J.Galiauskienė dalyvavo kovo 3 d. vykusiuose savivaldybių tarybų rinkimuose. Į Ukmergės rajono savivaldybės tarybą gyventojų ji yra išrinkta kartu su sutuoktiniu taip pat mediku Juozu Galiausku. Tarybos nario kėdę, jei neatsisakys šių pareigų, užims ir J. Šakalys. Visi trys gydytojai priklauso Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijai.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)