Rūmų nario dienoje – svečiai ir diskusijos

Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų Ukmergės filialo nariai keturis kartus per metus – kartą per ketvirtį – renkasi į Rūmų nario dienos susitikimus. Jų metu aptaria aktualiausius reikalus, pasikviečia svečių. Praėjusią savaitę tokiame susitikime dalyvavo ir į ukmergiškių klausimus atsakė Seimo narys finansų analitikas ir konsultantas Stasys Jakeliūnas.

 

S.Jakeliūnas – prieš dešimtmetį vykusios ekonominės krizės aplinkybes tiriančio Seimo Biudžeto ir finansų komiteto vadovas.

Komiteto gvildenamas anuomet Lietuvą sukrėtusios krizės tyrimas ir įvairios su tuo susijusios peripetijos bei vertinimai visuomenėje sukėlė didelį susidomėjimą.

Šio komiteto pirmininko įsitikinimu, Lietuvos bankas tyrimo metu komitetui trukdė dirbti, teikė ne visą informaciją, o dalį jos nuslėpė.

Ukmergėje svečias pateikė skaičiavimus, dalijosi įžvalgomis apie tai, kad krizės metu mūsų šalis skolinosi su neįtikėtinai aukštomis palūkanomis, o to neigiamas pasekmes juntame iki šiol.

Vardijo pavyzdžius, kad kai kurios kitos šalys tokių skausmingų patirčių kaip Lietuva per krizę neišgyveno, nes buvo labiau pasiruošusios ir nedarė klaidingų žingsnių.

Svečią šiai diskusijai pakvietęs Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų Ukmergės filialo vadovas Regimantas Baravykas įsitikinęs, kad analizuoti anų laikų krizės pasekmes ir padarytas klaidas svarbu, nes tai gali padėti išvengti panašių klaidų ateityje. Juo labiau kad nuo paskutinės krizės praėjo jau dešimtmetis ir  pasaulyje vis garsiau kalbama apie galimą panašios situacijos artėjimą.

O kokiomis nuotaikomis šiandien gyvena mūsų rajono verslininkai? Ar nejunta artėjančio sunkmečio požymių?

Šiuo metu 52 rajono įmones vienijančių Rūmų vadovas R. Baravykas sako, kad Ukmergės verslas dirba stabiliai – rezultatai nėra nei labai šokstantys į viršų, nei lėtėjantys.

Priešvelykinėje Rūmų nario dienoje buvo ir daugiau svečių.

Susitikime  pristatytas ir pasveikintas UAB „Ukmergės keliai“ naujasis vadovas Alvydas Makavičius.

R.Baravykas pasidžiaugė, kad į susitikimą su verslininkais atvyko ir Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas, žadėjęs gerinti mieste infrastruktūrą ir tęsti glaudų bendradarbiavimą su verslu.

Pats Rūmų vadovas R. Baravykas po 19 metų – net penkių kadencijų – darbo rajono taryboje šiemet pirmą kartą šioje veikloje nedalyvauja.

Sako labai natūraliai suvokiantis, kad į politiką ateina kiti jauni žmonės. Tačiau labai norėtų, kad jie ne tik taptų tarybos nariais, bet ateitų dirbti. Iš savo ilgametės patirties žino, kad norint įsigilinti į visus nagrinėjamus klausimus, gaunamus dokumentus, reikia labai daug laiko ir pastangų.

Dabar jau daugiau iš šalies į rajono politinį gyvenimą žiūrintis Rūmų vadovas pastebi, kad situacija dėl pirmajame rajono savivaldybės tarybos posėdyje išsakytų pozicijų šiandien tikrai neįprasta.

Neprisimena tokios kadencijos pradžios, kai visos į savivaldybės tarybą išrinktos politinės jėgos pasiskelbtų buriančios daugumą ir neformuotų opozicijos.

Tačiau mano, kad iš esmės tai nėra kažkas neįmanoma – svarbiausia, kad visų siekiai eitų viena linkme.

 

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų