Lietuvos politikos naujienos

Keturiasdešimt jaunų žmonių padalinti iš dešimties dienų lygu keturios Europos šalys. Pridėję tūkstantį šypsenų, kelis šimtus apsikabinimų ir milijoną angliškų žodžių, gautume tarptautinį jaunimo mainų projektą Ukmergėje „StART“. Štai tokia aritmetika pastaruoju metu gyveno Jaunimo laisvalaikio centras.

Gegužės 5-ąją Jono Basanavičiaus gimnazijos salėje vos tilpo iš rajono bendrojo ugdymo mokyklų suvažiavę moksleiviai ir mokytojai, buvo galima išgirsti kalbančius anglų, vokiečių, prancūzų, rusų, ispanų ir kitomis užsienio kalbomis.

Šypsenų slėnis, įsikūręs Šventupės kempinge, rudenį visus pakvietė įsitraukti į smagią akciją, kuriant linksmą „Senių besmegenių bangą“ – kurti pačius įvairiausius senius besmegenius.

Konkurse tobulino kalbų žinias

Dukstynos pagrindinėje mokykloje vyko rajono bendrojo ugdymo mokyklų mokinių užsienio kalbų konkursas, skirtas Europos dienai, „Kalbos atveria duris į pasaulį“.

Šventė kartu su Europa

Sekmadienį, gegužės 8-ąją, Ukmergėje Pašilės karių kapinėse paminėtos Antrojo pasaulinio karo pabaigos 71-osios metinės.

Lietuvos statistikos departamentas Tarptautinės moters dienos proga pateikia statistinę informaciją apie moteris Lietuvoje ir Europos Sąjungoje.

Ar viską žinome apie pabėgėlius, kaip sutiksime juos savo šalyje, kaip valstybė padės juos integruoti? Į šiuos ir kitus klausimus būrys lektorių bandė atsakyti ir plačiai papasakoti Kaune susirinkusiems žurnalistams. Išsamų seminarą organizavo Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje.

Šeš­ta­die­nį Kul­tū­ros cen­tro šo­kių sa­lė­je vy­ko tra­di­ci­nė Svei­ko mais­to šven­tė, skir­ta Eu­ro­pos svei­kos mi­ty­bos die­nai, ku­ri mi­ni­ma lap­kri­čio 8-ąją. Šių me­tų šven­tės te­ma – „Gar­džiau­si ad­ven­to pa­tie­ka­lai“.

Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus vadovaujamas Ministrų kabinetas ir Valstybės saugumo departamento vadovybė aptarė pasikeitusią saugumo situaciją Europoje ir mūsų šalyje po teroro aktų Paryžiuje.

Vil­niu­je, „Sie­mens“ are­no­je, vy­ko tra­di­ci­nio ka­ra­tė „Eu­ro­pos vai­kų tau­rė“ ir 32-asis Eu­ro­pos tra­di­ci­nio ka­ra­tė čem­pio­na­tas. Ren­gi­ny­je da­ly­va­vo per 650 spor­ti­nin­kų iš 14 Eu­ro­pos vals­ty­bių. Lie­tu­vos rink­ti­nei at­sto­va­vo ir tra­di­ci­nio ka­ra­tė klu­bo „Da­nas“ spor­ti­nin­kai.

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų