Renkasi nesaugų keliavimo būdą

Renkasi nesaugų keliavimo būdą Renkasi nesaugų keliavimo būdą

Socialinio projekto „Nebūk naivus kelyje“ atlikto tyrimo duomenimis, kone 70 % jaunuolių ryžtasi kelionėms pakeleivingais automobiliais, o štai net 85 %, jei tik prireiktų, pernelyg nedvejotų.

Panašu, kad nesaugų keliavimo būdą besirenkantiems paaugliams tykantys pavojai – nė motais.

Projekto „Nebūk naivus kelyje“ savanorių komanda atliko apklausą ir išsiaiškino, kad tik 15 % žmonių keliaudami vadinamuoju „autostopu“ neieško pakeleivingų automobilių internete. Tik 30 % apklausoje dalyvavusių respondentų nėra stabdę automobilių.

Kone 85 % jaunuolių dažniausiai pasiūlymus keliauti į reikiamą vietą aptinka įvairiose tam skirtose socialinių tinklų grupėse. Čia dažniausiai siūloma kelionė už mažesnę kainą, o kartais – ir nemokamai. Susivilioję patogiomis keliavimo sąlygomis, mažiau lėšų turintys studentai ir moksleiviai nieko nelaukę skuba šiuos pasiūlymus priimti.

Tačiau projekto  „Nebūk naivus kelyje“ savanoriai pasakoja, kad neretai tokie neapgalvoti sprendimai baigiasi liūdnai. Dažniausiai į keblią situaciją patekę keleiviai nė nenutuokia, kaip elgtis. Daliai pavyksta pasprukti.

Paklausti, su kokiomis problemomis susiduria vykdami viešuoju transportu, projekto apklausoje dalyvavę jaunuoliai tikino, kad autobusais pasiekiamos vietos dažnai būna toli nuo kelionės tikslo, o bilietų kainos ypač intensyviai keliaujantiesiems stipriai paplonina pinigines. Ne ką mažiau atgraso ir prasta transporto būklė ar sunkus bagažas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Daugiau šioje kategorijoje:

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų