Spausdinti šį puslapį

Aptarti pabėgėlių integracijos klausimai

Aptarti pabėgėlių integracijos klausimai Aptarti pabėgėlių integracijos klausimai

Antradienį Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje vykusio susitikimo metu socialinės apsaugos ir darbo viceministras Algirdas Šešelgis su Jungtinių Tautų Vyriausiojo pabėgėlių komisaro atstovės pavaduotoja Šiaurės Europai Karolina Lindholm Billing aptarė aktualius pabėgėlių integracijos klausimus. 

Didelis dėmesys skirtas bendradarbiavimo stiprinimo galimybėms keičiantis gerąja pabėgėlių perkėlimo ir integracijos į visuomenės gyvenimą patirtimi bei viešinimo, visuomenės nuomonės keitimo srityje.

Europai sprendžiant migrantų krizę, Lietuvos laukia iššūkis per 2-ejus metus priimant ir integruojant 325 pabėgėlius. Tam ruošiamasi, planuojamos lėšos, be to, Lietuva turi sukaupusi vertingos patirties šioje srityje ir turi tam reikalingą infrastruktūrą.

Vienas iš svarbių uždavinių, ruošiantis pabėgėlių integracijai, yra visuomenės nuomonės keitimas, kad visuomenė priimtų šiuos žmones į savo ratą ir padėtų jiems susikurti gyvenimą Lietuvoje, nes susiduriama ir su neigiamomis Lietuvos gyventojų nuostatomis pabėgėlių atžvilgiu.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)