Spausdinti šį puslapį

Atnaujintos rekomendacijos keliautojams ,,Dėl užkrečiamųjų ligų profilaktikos keliaujant į užsienio šalis“

Atnaujintos rekomendacijos keliautojams ,,Dėl užkrečiamųjų ligų profilaktikos keliaujant į užsienio šalis“ Atnaujintos rekomendacijos keliautojams ,,Dėl užkrečiamųjų ligų profilaktikos keliaujant į užsienio šalis“

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras parengė rekomendacijų ,,Dėl užkrečiamųjų ligų profilaktikos keliaujant į užsienio šalis“ atnaujinimą.

Kasmet PSO parengia rekomendacijas apie skiepijimus keliaujant į visas pasaulio šalis. Šių rekomendacijų tikslas – apsaugoti keliautojus nuo užkrečiamųjų ligų, užkirsti kelią ligų plitimui tarp šalių, suteikti keliautojams kuo mažiau rūpesčių ir nepatogumų.

Prieš kelionę:

pasidomėkite kokios ligos plinta šalyje į kurią keliausite ir kokios yra šių ligų apsaugos priemonės

įsitikinkite, kad vaikai yra paskiepyti visais Lietuvos Respublikos profilaktinio skiepijimo kalendoriuje nurodytais skiepais bei skiepais kurie yra privalomi šalyje į kurią keliausite

suaugusiem asmenims prieš kelionę vertėtų kreiptis į gydytoją ir pasitarti dėl nespecifinių profilaktikos priemonių bei skiepų suaugusiems.

Kelionės metu:

kuo dažniau plaukite rankasvartokite tik švarų neužterštą vandenį bei maistą

venkite uodų ir kitų kraujasiurbių įkandimųvenkite kontakto su laukiniais ir naminiais gyvūnais

venkite artimo kontakto su sergančiais žmonėmis

Daugiau informacijos apie rekomenduojamus ar privalomus skiepus, rengiantis kelionei, gyventojams suteiks gydytojas, įvertinęs galimus kelionės rizikos veiksnius, bei žmogaus sveikatos būklę ir sudarydamas individualų skiepų planą.

Daugiau patarimų keliautojams http://www.ulac.lt/lt/keliautojams

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)