Pavojingiausia Vėlinių savaitgalio diena – penktadienis

Pavojingiausia Vėlinių savaitgalio diena – penktadienis Pavojingiausia Vėlinių savaitgalio diena – penktadienis

Vėlinių savaitgalį planuojantys aplankyti kapines ir pagerbti mirusiuosius turėtų suklusti ir dar kartą kruopščiai suplanuoti savo keliones. Europos bendrovės „ERGO Insurance“ Lietuvoje ekspertai apskaičiavo, kad didžiausia rizika pakliūti į avariją Vėlinių savaitgalį yra būtent penktadienį.

2014 m., kai Visų šventųjų diena buvo šeštadienį, daugiausiai nelaimių įvyko spalio 31 d., penktadienį. Tą dieną buvo užfiksuota beveik dvigubai daugiau autoįvykių nei kitomis dienomis. Didžiausia žala taip pat užregistruota penktadienį. Ji siekė beveik 2 tūkst. eurų.

„Prieš šventinius, valstybės mastu minimus savaitgalius didžiausias automobilių srautas tradiciškai susidaro penktadieniais. Žmonės nori per kelias dienas aplankyti kuo daugiau vietų, pasimatyti su giminaičiais, todėl kai kurie kasmetinę Vėlinių kelionę pradeda net vėlų penktadienio vakarą baigę darbus. Prastas matomumas, kamščiai, nuovargis po savaitės darbų, skubėjimas – visa tai lemia didelį avarijų skaičių. Nors didžioji dalis autoįvykių nepridaro daug žalos, o jų išmokos siekia iki kelių šimtų eurų, toks nutikimas tikrai sugadina visą suplanuotą savaitgalį“, – sako Raimondas Bieliauskas, „ERGO Insurance“ Lietuvoje Transporto priemonių žalų administravimo skyriaus vadovas.

Išanalizavus 2014 m. Vėlinių savaitgalio duomenis matyti, kad penktadienį įvykusių avarijų skaičius yra beveik vienodas šeštadienio ir sekmadienio autoįvykių sumai. O didžioji dalis penktadienį įvykusių avarijų užfiksuotos antroje dienos pusėje. Draudimo ekspertai turintiems galimybę rekomenduoja savo kelionę šiemet atidėti iki šeštadienio ryto, kadangi šiais metais Vėlinės taip pat bus savaitgalį. 

„Siūlome visiems, kurie gali, savo kelionę atidėti šeštadieniui. Antrąją dieną automobilių srautas jau būna gerokai prasisklaidęs, be to, šviesoje ir pailsėjus vairuotojai būna daug budresni, o avarijų tikimybė daug mažesnė. Ypač tai galioja jauniems, nepatyrusiems vairuotojams ir tiems, kurie vairuoja tik retomis progomis, kurių įgūdžiai yra silpnesni“, – sako R. Bieliauskas.

Taip pat draudimo ekspertai pataria prieš Vėlinių savaitgalį patikrinti savo automobilio būklę, kad tolimame kelyje neužkluptų netikėti transporto priemonės gedimai. Pirmosios lapkričio dienos dažnai pasitinka ir pirmuoju sniegu, kruša, todėl iš anksto pakeistos žieminės padangos gali sumažinti avarijų riziką šį savaitgalį.  

Iš viso 2014 m. spalio 31 d. „ERGO Insurance“ Lietuvoje užfiksavo autoįvykių, kurių žala siekė 14 tūkst. eurų. Lapkričio 1-ąją ir 2-ąją dieną užfiksuotos žalos buvo per pus mažesnės – atitinkamai 7156 eurų ir 7865 eurų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų