Pirmąkart kiekviena Lietuvos šeima, susidūrusi su sunkumais, galės sulaukti visapusės pagalbos

Pirmąkart kiekviena Lietuvos šeima, susidūrusi su sunkumais, galės sulaukti visapusės pagalbos Pirmąkart kiekviena Lietuvos šeima, susidūrusi su sunkumais, galės sulaukti visapusės pagalbos

Šiandien susitikusi su Lietuvos merais, nevyriausybinių organizacijų atstovais socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė aptarė rengiamą naujovę – kompleksiškai teikiamas paslaugas šeimai.

Įgyvendinus projektus, šeimos, susiduriančios su sunkumais, krizinėmis situacijomis, visoje Lietuvoje galės gauti būtent joms parinktus įvairiapusius paslaugų paketus.

„Tai, kad bet kuri, nebūtinai socialinės rizikos, Lietuvos šeima, kuriai reikia pagalbos, galės gauti kompleksiškai teikiamas paslaugas, yra Lietuvai visiškai naujas dalykas. Toks pagalbos teikimo modelis ne tik padės sunkumus išgyvenančioms šeimoms, bet ir veiks prevenciškai, nes laiku suteikta reikiama pagalba šeimai gali užbėgti už akių vaikų netekimui tėvų globos, šeimos iširimui“, - sakė ministrė A. Pabedinskienė.

Pasak ministrės, planuojama, kad kompleksinės paslaugos šeimai bus teikiamos bendruomeniniuose šeimų namuose, kurie, tikimasi, atsiras visose savivaldybėse. Jie bus orientuoti į visas šeimas, ne tik į socialinės rizikos.

Įgyvendinus projektus savivaldybėse šeimos turės galimybę kreiptis į minėtus bendruomeninius šeimų namus, kuriuose būtų nustatomi šeimų/asmenų individualūs poreikiai ir šie namai turėtų visą komplektą įvairiausių paslaugų.

Kompleksiškai teikiant paslaugas šeima ar asmuo bus įgalinamas spręsti krizines situacijas, susijusias su fizinių, saugumo, socialinių, vaikų ugdymo, tarpusavio santykių, orumo, saviraiškos poreikių patenkinimu. Šeimos gaus kompleksinių paslaugų paketą, į kurį įeis, pavyzdžiui, pozityvios tėvystės mokymas, psichosocialinė, krizių įveikimo pagalba, šeima galės gauti socialinių įgūdžių ugdymo ir palaikymo paslaugas, vaikų priežiūros, net transporto paslaugas ir kitas.

Taip pat numatoma plėtoti galimybes gauti kokybiškas vaikų priežiūros paslaugas gerinant šeimos ir darbo įsipareigojimų derinimą, vykdyti švietėjišką veiklą informuojant apie kompleksines paslaugas.

Pirmieji bendruomeniniai šeimų namai atsiras jau kitais metais, todėl, anot Algimantos Pabedinskienės, svarbu, kad apie juos žinotų visi, nes ne paslaptis, kad dalis šeimų nesikreipia pagalbos, nes paprasčiausiai nežino, kur kreiptis.

Šiuo metu rengiamas Kompleksiškai teikiamų paslaugų šeimai 2016-2020 m. veiksmų plano projektas, todėl susitikimu siekta išgirsti savivaldybių vadovų nuomonę apie jį, nes būtent savivaldybės galėtų būti pareiškėjomis ir bendradarbiaudamos su nevyriausybinėmis organizacijomis įgyvendinti projektus, kuriais šeimos gaus visapusišką pagalbą.

Šiai visapusiškai pagalbai šeimai teikti 2016-202 m. numatyta apie 21 mln. eurų iš ES fondų ir valstybės biudžeto.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų