Spausdinti šį puslapį

Į Ruklą pratyboms su Lietuvos kariais atvyko nauja JAV karių grupė su artilerijos pabūklais

JAV kariuomenės pabūklas JAV kariuomenės pabūklas

Į Lietuvą bendroms pratyboms su Lietuvos kariais atvyko apie 100 Jungtinių Amerikos Valstijų Sausumos pajėgų 3-osios divizijos 2-ojo kavalerijos pulko artilerijos eskadrono „C“ baterijos karių.

Pagal mokymų planą jie, planuojama, iki balandžio dalyvaus bendruose kovinio rengimo mokymuose ir pratybose su Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų kariais. JAV kariai pratyboms atsigabeno ir savo karinę techniką ir įrangą – 155 mm. lauko artilerijos M777 pabūklus, šarvuotuosius visureigius, sunkvežimius ir kt.

Iš JAV sausumos pajėgų 3-osios divizijos 2-ojo kavalerijos pulko, dislokuoto Vilseke, Vokietijoje, atvykusi karių grupė treniruosis kartu Klaipėdoje dislokuotu Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalionu ir kitais šiuo metu su Lietuvoje esančiais JAV rotacinių pajėgų kariais. Be to, JAV kariai, bendradarbiaudami su Generolo Romualdo Giedraičio artilerijos bataliono kariais, taip pat prisidės ir prie artilerijos specialistų rengimo.

Artilerijos eskadrono „C“ baterijos kariai prisijungs prie šiuo metu Lietuvoje besitreniruojančių rotacinės JAV sausumos pajėgų kuopos karių. Jie taip pat bus dislokuoti Kunigaikščio Vaidoto mechanizuotajame pėstininkų batalione Rukloje.

Lietuva atvyksiantiems sąjungininkų kariams teikia visą reikiamą priimančiosios šalies paramą – užtikrina karių apgyvendinimą, maitinimą, kitą reikalingą logistinę paramą, reikiamą karinę infrastruktūrą.

JAV sausumos pajėgų kariai Baltijos šalyse ir Rytų Europoje rotuojasi nuo 2014 m. metų pavasario, kaip dalis JAV sausumos pajėgų operacijos „Atlanto ryžtas“ (angl. „Operation Atantic Resolve“). Šia operacija JAV vykdo savo įsipareigojimus NATO sąjungininkams užtikrinant saugumą regione po agresyvių Rusijos veiksmų Ukrainoje.

Sąjungininkų karių buvimui ir jų technikos mūsų šalyje laikymui pritaria ir Lietuvos gyventojai. Neseniai atlikto visuomenės nuomonės tyrimo duomenimis, apie 82 proc. šalies gyventojų pritaria nuolatiniam NATO sąjungininkų buvimui Lietuvos teritorijoje. 72 proc. Lietuvos gyventojų laikosi nuomonės, jog NATO sąjungininkai turėtų atsiųsti daugiau karių ir karinės technikos į Lietuvą.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)