Spausdinti šį puslapį

Ašarų spalva

„Kuomet mano pirmagimis jau pradėjo vaikščioti, bet jį buvau nusprendusi auginti iki dviejų metų, nusprendžiau tapti budinčia globotoja“, – pasakoja Aušra. Baigusi reikalingus kursus ir atlikusi visus būtinus formalumus, moteris įgijo budinčios globotojos statusą.

Ūla pagimdė nepilnametė. Draugas paliko vos sužinojęs apie nėštumą. Gyveno tik su mama. Labai kukliai. Mergytė gimė sveika, išnešiota. Mergina jos atsisakė tik gimusios.

Aušra sulaukė žinutės, kad mėnesio naujagimė ieško šeimos. Ir taip Aušrinė atkeliavo pas Aušrą.

Moteris augino du mažylius, juos labai mylėjo ir pradėjo puoselėti viltis, kad mažoji taps jų šeimos nare.

Bet išorės pasaulis dėliojo kitokią šios mergytės gyvenimo liniją. Įvaikinti vaikelį – tai ne pievą pereiti. Laikinoji globa užsitęsė visus metus. Jaunoji šeima pasiryžo įveikti visas kliūtis.

Mažoji Aušrinė augo puikiai. Ją aplenkė visos mažųjų ligos ir negandos. O ir vyresnis broliukas niekur nesitraukė nuo mažosios.

Tie, kurie nežinojo tikrosios Aušrinės atsiradimo šeimoje priežasties, ją laikė labai panašia į savo globėjus.

Šeima pradėjo tvarkyti dokumentus įvaikinimui. Visiems viskas buvo aišku – Aušrinė išaugo šioje šeimoje mylima ir reikalinga. Ji jau yra tikra šeimos narė.

Aušrinės gimdytojai ne viskas gyvenime sekėsi. Tačiau vieną dieną ji nusprendė mergytę toliau auginti pati. Atėjo į valdžios įstaigą ir pasakė, kad yra pilnametė, turinti darbą, gyvenanti su mama ir pajėgi pasirūpinti savo dukra.

Ši žinia Aušros šeimoje prilygo bombos sprogimui. Atiduoti mergytę – tai buvo protu nesuvokiama. Moteriai, kuri nė karto jos neaplankė, kuri nė karto net laiškeliu nepasidomėjo, kaip auga mažylė. Bet ji yra biologinė motina. Iš jos ta teisė niekaip neatimta.

„Aš pirmą kartą gyvenime supratau, kad ir ašaros turi spalvą, – sako Aušra, – sielos skausmo spalvą.“ Linkėdama mažylei augti mamos aplinkoje, pasilieku mažytę viltį sulaukti grįžtant.

Tokia mūsų kasdienos realybė. Apie jausmus ir teisybę – čia ne ta tema.

Jeigu jūs norite pasidalyti savo problemomis ar bandote rasti sprendimus, kreipkitės į Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centro direktorę arba skambinkite tel. (8 340) 63561, rašykite el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

 

Sigita BAKANAUSKIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)