Ukmergės rajone – smurto prieš mažametį vaiką atvejis. Faktams pasitvirtinus, iš šeimos paimti visi čia augantys nepilnamečiai vaikai, kurių – net šeši.

Apie incidentą Želvos seniūnijoje rašėme penktadienio „Ukmergės žiniose“. Gegužės 22 d., trečiadienį, Vilniaus apskrities vaiko teisių apsaugos Ukmergės skyriaus specialistės informavo policiją, kad vienoje socialinės rizikos šeimoje smurtauta prieš mergytę. Pranešta, kad tėtis (gim. 1982 m.) ir mama (gim. 1992 m.) galimai smurtavo prieš savo mažametę dukrą.

Policijos teigimu, tėvai ranka sudavė vaikui po smūgį į veidą. Ukmergės ligoninėje mergaitei buvo diagnozuota kairės akies voko žaizda. Dėl įvykio rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Vaiko teisių apsaugos specialistus apie įvykį informavo su jais susisiekusios socialines paslaugas teikiančio centro darbuotojos.

„Specialistai ir policijos pareigūnai skubiai nuvyko į šeimą, kur tuo metu buvo galimai smurtą patyręs vaikas. Pabendravus su nukentėjusia mergaite pasitvirtino smurto artimoje aplinkoje faktas – tėvai smurtavo prieš vaiką. Mergaitė buvo palydėta medicininei apžiūrai į VšĮ Ukmergės ligoninę“, – pasakojo Vilniaus apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus Ukmergės rajone vyriausioji specialistė Romualda Civilkienė.

Anot jos, šeimoje auga 6 nepilnamečiai vaikai. „VTAS specialistai vaikus paėmė iš jiems nesaugios aplinkos ir apgyvendino pas artimus giminaičius, – sakė ji. – Šią savaitę atvejo vadybos posėdyje bus peržiūrimos šiuo metu šeimai teikiamos paslaugos. Posėdžio metu bus sprendžiama, ar vaikams saugu grįžti į šeimą.“

R.Civilkienės teigimu, šeima VTAS Ukmergės r. specialistams yra žinoma. Su ja jau kurį laiką dirba ir teikia paslaugas Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centro socialiniai darbuotojai.

Gegužės mėnesį daugiau pranešimų, kad galimai buvo naudojamas smurtas prieš vaikus iš tėvų pusės, negauta.

VTAS specialistai, tikino pašnekovė, reaguoja į kiekvieną pranešimą apie galimą vaiko teisių pažeidimą: „Jeigu gaunamas pranešimas apie smurtą prieš vaiką artimoje aplinkoje, vaiko teisių apsaugos darbuotojai privalo atvykti kaip galima greičiau, bet ne vėliau kaip per 6 valandas bet kuriuo paros metu.“

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų