Prie Šventosios žadama pastatyti ženklus, draudžiančius vedžioti šunis. Prie Šventosios žadama pastatyti ženklus, draudžiančius vedžioti šunis.

Ukmergiškis redakcijai pranešė apie aplinkinius papiktinusį incidentą karštą pirmadienio popietę šalia Šventosios.

Pasakojo, kad žmonės nusivedė du didelius šunis į netoli tilto esančią upės salą.

Šunys nebuvo taikūs. Pasak skaitytojo, pradėjo pulti nieko neįtariančius poilsiautojus, nuo  kranto bandžiusius bristi į vandenį.

„Šunys buvo saloje ir bandė bėgti per seklumą prie mūsų. Patyrėme stresą“, – laiške redakcijai pasakojo ukmergiškis, užsimenantis apie pakrantėje galiojantį draudimą vedžioti šunis.

Ukmergės miesto seniūnė Zita Pečiulienė priminė, kad mūsų savivaldybėje nuo 2017 metų yra įtvirtintos Gyvūnų laikymo Ukmergės rajono savivaldybės teritorijos gyvenamosiose vietovėse taisyklės.

Vienas iš jų skyrių nurodo apie draudimus. Tarp jų – šunų augintojams.

Skelbiama, kad draudžiama „vesti, neštis, eiti su gyvūnais ar juos su savimi turėti teritorijose, patalpose ir kitose vietose, pažymėtose draudžiamuoju ženklu, išskyrus gyvūnus, kuriuos naudoja pareigūnai, atlikdami jų kompetencijai priskirtas funkcijas, ir šunis vedlius“.

Draudžiamasis ženklas turi būti ne mažesnio kaip 8 cm pločio ar skersmens ir pakabintas matomoje vietoje prie įėjimo į tokias teritorijas, patalpas ar vietas.

Taip pat draudžiama vedžioti gyvūnus vaikų žaidimų aikštelėse, sporto aikštynuose, stadionuose, kitose teritorijose ar patalpose, kuriose tai daryti uždrausta teisės aktais.

Dar vienas draudimas – maudyti gyvūnus paplūdimiuose ir maudyklose.

Miesto seniūnė Zita Pečiulienė sako, kad Ukmergėje palei Šventąją, kur poilsiauja ir maudosi žmonės, ligi šiol nėra pastatyti šunis vežioti draudžiantys ženklai.

Pasak seniūnės, iš vienos pusės, taip yra apeliuojant į žmonių sąmoningumą. Iš kitos pusės, tokių ženklų pastatyti savivaldybei neprivalu, nes paplūdimiai nėra oficialūs, jie neatitinka paplūdimiams keliamų reikalavimų.

Tačiau, anot Z. Pečiulienės, šis skundas – paskata tokius ženklus užsakyti ir kuo greičiau šalia maudyklų pastatyti. Tai bus padaryta artimiausiu metu.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(7 balsai)

Komentarai  

-2 # Ukmerge 2019-08-02 08:09
Kaip visada ... nieko nera!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-1 # Idomu 2019-08-23 17:41
Oficialiu maudyklu nera, o sunis vedziot palei upe uzdraus. Kur logika? Sunims irgi karsta. Tai kur tada galima issimaudyt su sunimis??? Tas zmogus reiskia nieko nepazeide, nes toje vietoje nera jokios oficialios maudyklos
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # Patrikas 2019-08-29 17:06
Mes kiek su draugais buvom suo priepat buvo nieko nedare
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų