Spausdinti šį puslapį

Valstybės globojamiems vaikams – daugiau lėšų

Patvirtinti nauji Ukmergės globos centro mitybos, medikamentų, aprangos ir avalynės išlaidų finansiniai normatyvai. Patvirtinti nauji Ukmergės globos centro mitybos, medikamentų, aprangos ir avalynės išlaidų finansiniai normatyvai.

Savivaldybės taryba patvirtino nemažai sprendimų, susijusių su Ukmergės globos centru.

Budintys globėjai

Pakeistas Budinčio globotojo ir socialinio globėjo veiklos organizavimo Ukmergės rajone tvarkos aprašas.

Jame nustatytos budinčio globotojo, globėjo, nesusijusio giminystės ryšiais, veiklos organizavimo nuostatos, sumažintas atlygis budinčiam globotojui už laikotarpį, kai jo šeimoje nėra apgyvendintų vaikų ir kai apgyvendintas vienas vaikas, padidintas atlygis budinčiam globotojui ir globėjui, nesusijusiam giminystės ryšiais, sudariusiam paslaugų teikimo sutartį su globos centru, kai apgyvendinti du ir daugiau vaikų.

Taip pat numatytas didesnis atlygis budinčiam globotojui ir globėjui, nesusijusiam giminystės ryšiais, už vaikų iki vienų metų ir nuo 12 iki 18 metų globą  ir priežiūrą.

Savivaldybė skelbia, kad pernai rajone pas tris budinčius globotojus gyveno 6 vaikai, pas 4 globėjus, nesusijusius giminystės ryšiais, – 9 vaikai.

Planuojama paruošti dar 4 budinčių globotojų ir globėjų, nesusijusius giminystės ryšiais, šeimas ir jose apgyvendinti 8–10 vaikų.

Maitinimui – daugiau

Patvirtinti nauji Ukmergės globos centro mitybos, medikamentų, asmens higienos priemonių, aprangos ir avalynės išlaidų finansiniai normatyvai.

Mitybos per parą normatyvas iki 3 metų vaikams – 5,31 Eur (dabar – 4,20 Eur), 4–6 metų – 5 Eur (dabar – 4,14 Eur), 7–14  metų – 6,43 Eur (dabar – 5,58 Eur), 15–18 metų ir vyresniems – 6,99 Eur (dabar –  6,15 Eur).

Medikamentų normatyvas mėnesiui – 3,50 Eur. Šioms  išlaidoms priskiriami vaistai, tvarsliava, vakcina, vitaminai, akiniai.

Aprangos ir avalynės normatyvas – 25 Eur, higienos priemonių – 4 Eur.

Išlaikymas brangsta

Nustatyta vieno vaiko socialinės globos kaina Ukmergės globos centre – 1 550 Eur per mėnesį. Iš jų pastovioji dalis, skirta globos centro veiklai užtikrinti, – 1 290 Eur, o kintamoji dalis, skirta vaiko išlaikymui, – 260 Eur. 

Dabartinė kaina 1 235 Eur (pastovioji dalis – 1 009 Eur, kintamoji – 226 Eur).

Viena iš kainos didėjimo priežasčių – nuo sausio didinamos lėšos vaikų maitinimui.

Skelbiama, kad  didelę įtaką socialinės globos kainai daro vaikų skaičiaus mažėjimas globos centre. Pernai gyveno 54, o šiemet – 41 vaikas.

Dėl to didėja skaičiuojamos sąnaudos administracijos, aptarnaujančio personalo ir pagalbos vaikui specialistų išlaikymui, komunalinėms paslaugoms ir transporto išlaikymo išlaidoms, tenkančioms  vienam vaikui.

Nuo praėjusių metų vidurio leistinas vaikų skaičius socialinės vaikų globos įstaigos šeimynoje ir bendruomeniniuose vaikų globos namuose buvo sumažintas nuo 10 iki 8.

Darbuotojų, teikiančių paslaugas globos centro šeimynose ir bendruomeniniuose vaikų globos namuose, nesumažėjo.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)